Вучић: Бринемо због могуће дестабилизације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је забринут по питању евентуалне дестабилизације и ескалације сукоба у региону и да Србија чини све да до тога не дође, као и да наша земља мора да се наоружава, јер то раде све земље око нас.

Србија 20.10.2019 | 11:49
Вучић: Бринемо због могуће дестабилизације
"Ја сам увек забринут и радимо све да не дође до дестабилизације у реигону. И ова новосадска иницијатива са Албанијом и Северном Македонијом је за нас много важна, јер је то такође и мировна и политичка иницијатива, али и економски важна за нас", рекао је Вучић гостујући на Првој.

Каже да се наоружавају и Бугарска, Румунија, Мађарска, Хрватска и друге мање земље у складу са својим могућностима.

"Видимо ко са стране наоружава и Албанце на КиМ и које хеликоптере тржи Црна Гора и све то пратимо", рекао је председник Србије.

Додаје да не можемо да пратимо Румунију по новцу када је реч о наоружавању нити да купујемо систем које они купују, али да моземо земље попут Бугарске и Мађарске.

"Морате да размишљате о радарско - електронској борби и ометању, сада све ради на другом нивоу. Зашто се сви наоружавају у свету - више нема једног полицајца у свету, а има много играца", рекао је Вучић и подсетио на изреку боље бити годзила него бамби.

Казао је да је раније била једна годзила, док их сада има много више у различитим деловима света и да су поред САД, Кине и Русије, ту и Индија, Турска, афричке земље, Јапан, Индокина...

"Сви брину о себи и знају да више нема јединства, као што га је било када је 19 земаља напало Србију и сви гледају како да се заштите. Да ли ће то бити извор сукоба у будућности... Не смемо да будемо слаби, јер ће увек неко наћи ''лајбницов разлог'' ако смо лак плен. Не смемео да будемо бамби и зато се економски слажимо", нагласио је Вучић.

Извор: Тањуг

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Зворник

20.10.2019 10:15

Ма дај Вуцицу пусти наорузање Нато те гадја из Италије из Њемацке ако хоце знасе које тата мата у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2019 10:17

Бринемо, стрепимо, забринути смо....,Па кад од читавог свијете изабереш Русе ( повукли се са Косова ) за дадиљу и њима се подвлачис ништа ти друго и не преостаје. Руси окупирало Крим а лају на Косово? И убједјују Србе да су у праву?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

20.10.2019 12:33

РУСИ НАС ПОДРЖАВАЈУ САМО ИЗ ДАЉИНЕ, А МИ СМО ИМ НЕШТО КАО ОДБРАНБЕНИ БЕДЕМ ОД НАТОА

Name

Тацно

23.10.2019 21:20

писао сам да це нас руси унистити? Али њих неколицина се игра са цијелим народом!

Name

Стварно

20.10.2019 10:48

Шта ти бринеш кад је то само бизнис ,ко ће коме увалити старо гвожће. Не ратује Србин више ни за кога и ово што смо ратовали наши нас извараше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукота

20.10.2019 10:58

Боже драги овај и недјељом смара

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.10.2019 11:11

Баш тако, тачно смара, ја не знам како му више не омрзне. Што се тиче наоружавања, он се као брине за стабилност региона а његов велики пријатељ М. Додиг Баја црта мапе а он "држи воду устима"и ћути, господине Вучићу, знате ли Ви шта значи цртати мапе на Балкану, онако на своју руку, то ради велики Баја, цртање карата је крв, крв до кољена. До када ће те толерисати Додига и његову опасну реторику, он је тренутно највећа опасност на Балкану, за све народе, сва племена, мањине...за све људе, Најжалосније од свега је што ту политику црква награђује са највишим одликовањем.

Name

борац

20.10.2019 11:04

Де купи тракторе нека народ оре какво наорузање нецес висе никад ратовати са околним земљама појединацно иди у НАТО па буди Миран немозес ти купити орузје којим би се од њи бранио.трабуњас глупо и слусати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@рере пејина унука

20.10.2019 11:06

Ма ја у праву си Косово набавља пицгауере..аутоматске пушке, ЦГ набавља три хеликоптера...опасност по Србију........Још кад би нам Вучко реко ко је и када задњи пут напао Србију??????????и ко се то спрема????

ОДГОВОРИТЕ
Name

политицки клаун

20.10.2019 11:09

србија мозе себи донијети трајан мир и стабилност просперитет само преокретом у политици извињењем сусједима,а никако овим кантама на паради трецеразредним орузјем које је за нато спрдња

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.10.2019 11:12

Јуце на ТВ каже да песимиста у вези Косова због става Американаца у вези Косова али ет Руси подржавају Србију у песимизму. Вазно је да се купује од њих старо жељезо и дебело плаћа “заштита” од читавог свијета које ето случајно против Србије . Читав свијет је неправедан само је Србија праведна и у праву. Признати грешке из 90тих па се и нечему можеш добром надат . Овако покусават заташкати а све се зна је Српска глупост. Сви лажи само Срби у праву?! Ма хајде !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

20.10.2019 12:13

Срби су у праву кад казу да имају право да лазу,најцесце сами себе.

Name

20.10.2019 11:12

Овај несто мути?

ОДГОВОРИТЕ
Name

аналитицар

20.10.2019 11:45

Једино он од свих политицара на Балкану прица о дестабилизацији и рату и то вец дузе вријеме.Нико не спомињерат само он,вјероватно висе зна од нас малих и не упуцени.Исто тако је говорио кад се убрзо десио покусај дрзавног удара у Црној Гори,исто тако је говорио кад се десио познати сценариј у Сјеверној Македонији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

20.10.2019 11:55

Пар томахавка или сличних са даљине упућених пројектила, што у чашу погађају, има да нивелишу и уравнотеже сву ову драматику и патетику. Да оладе усијане политичке главе. И онда да, реда ради, услиједи пар руских вета, приједлога неусвојених резолуција и готова ствар. Легло. Мирна и Србија и БХ-а, укључујући и РС-а као саставни дио БХ-а. Чему онда сва ова драматика и патетика, волунтаризам, импровизација, демагогија и блеф. Умјесто једне сасвим обичне разумне и логичне политике. Без сарадње са другима, уважавања других и другачијих, поштовања и њихових интереса, тежњи и стремљења, нема добра за један народ. Ако је икога, од ових што од политике живе, богате се и бахате, уопште брига за народ, његов напредак и ползу. Докле само овако, јалово, труло и бљутаво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Југоскав

20.10.2019 12:01

Вук длаку мијења али ћуд никад, хајде мало о економији, платама, пензијама..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смислов

20.10.2019 13:50

Та прича овдје пролази гдје је народ затупљен и политички неосвјештен. Сретни смо када се не пуца. Економија и примања су нам као да смо у Сахари, па прича о хеликоптеру. Најгоре су ми чиче који су послали у Словенију оба сина. Они му у петак увече донесу кеш, јер би умро од своје пензије.

Name

Ветеран

20.10.2019 12:01

Он забринут, а од њега проблеми и потичу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

одговоран политицар

20.10.2019 12:08

Вуциц је одговоран политицар и тацно зна дје смрди . Ситуација у цитавом свијету није добра и као предсједник износи све оно сто види. Да Американци зеле цитав свијет да окупирају није никаква новост . ДЈе стигну ту праве Проблеме и кад их нема. Срби као мали народ зеле да буду слободни и да одлуцују о својој судбини сто се некима не свидја и ту настају проблеми звани фасизам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тито

20.10.2019 12:16

Па дај висе цовеце, вецег негативца нема од овог "папка" Људи само сто нису поцели да се селе са планете земље на неку другу планету, а овај јос у 15 веку!!???!??!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закон

20.10.2019 12:17

Само се БиХ не наоружава зашто јер се небоји рата и нема рата без мирнога пута а то је НАТО добар за све народе широм Босне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без закона

20.10.2019 19:25

Ста раде неки људи из БиХ у Авганистану ?? Отисли су са НАТО алијансом. Дали доносе цвијеце или убијају људе Које никада нису видјели. Мало користи мозак није на одмет

Name

Лали Дрвар

20.10.2019 14:39

Боље се брини за Плате у Србији

ОДГОВОРИТЕ