''Најбољи тренутак у каријери? Титула у Дејвис купу!''

Када је Виктор победио Љодру и Србија освојила Дејвис куп! Прослављени српски тенисер Јанко Типсаревић присетио се најлепшег тренутка у дугој и успешној каријери.

Тенис 20.10.2019 | 22:15
''Најбољи тренутак у каријери? Титула у Дејвис купу!''
Један од најбољих српских тенисера у историји завршио је каријеру што се тиче АТП турнира поразом у полуфиналу Стокхолма од Јапанца Јуичија Сугите.

У емотивном интервјуу после меча Јанко и гледаоци присетили су се неких од најуспешнијих тренутака у каријери некада осмог тенисера планете.

Током 17-годишње каријере Јанко је освојио четири титуле, остваривао неке невероватне резултате, али један моменат истакао се изнад свих – освајање трофеја Дејвис купа 2010. године са репрезентацијом Србије.

"Најбољи тренутак моје професионалне тениске каријере", запитао се Типсаревић, застао на кратко, а онда јасно одговорио: "То је било када је Виктор Троицки победио Микаела Љодру за победу Србије над Француском и освајање титуле у Дејвис купу.

И поред тога што се у моменту интервјуа све радило о њему Јанко је успео да остане скроман.

"Знам да ово звучи изузетно луцкасто. То није зато што сам ја већи патриота од људи у Србији, ни од саиграча, већ зато што ја стварно себе смтрам тимским играчем. То време у Дејвис купу је нешто мени најдраже током целе каријере и, иако ми је ово последњи турнир на АТП Туру, срећан сам што ћу каријери завршити у Мадриду (на Дејвис купу)", јасан је био Типсаревић.

Јанко ће се опростити од професионалног играња тениса на Дејвис купу у Мадриду који се игра од 18. до 24. новембра.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар