Партизан само овако може до трофеја!

Шћепановић: Дали смо последњи атом! Помоћни тренер црно-белих о победи над Морнаром, начину игре у новој сезони и изненадном задатку који је морао да обави.

Кошарка 20.10.2019 | 09:35
Партизан само овако може до трофеја!
Изненађујуће је деловала слика у дворани "Тополица" уочи утакмице Морнар - Партизан. Екипе су се загревале, а тренер гостију Андреа Тринкијери никако се није појављивао на терену.

Није га било ни током представљања екипа, ни када је утакмица почела и тада је већ постало јасно да се догодило нешто непредвиђено.

Улогу првог тренера морао је да преузме Владо Шћепановић, под чијим вођством је Партизан славио у Бару резултатом 76:65 и направио важан корак ка врху табеле АБА лиге.

"Појавила му се одређена слабост и то је условило да он једноставно није био у стању да води утакмицу. Тако смо се у старту срели са хендикепом, који је сигурно велики, јер сви знамо шта први тренер значи екипи. Али, када се тако нешто деси, нема времена за кукање, мора да почне да се ради. Први помоћник мора да буде спреман на такве ситуације, слично је и када шеф буде искључен", рекао је Шћепановић на конференцији за новинаре.

Наравно, он је пре одласка у Бамберг и Партизан, да асистира Тринкијерију, стекао одређено искуство као шеф струке Будућности.

Црно-бели су у Бару преузели контролу почетком треће четвртине и након тога контролисали утакмицу.

"Морнар је по мом мишљењу нападачки најталентованија екипа у АБА лиги и знали смо да ће бити веома тешко. Изузетно ценим Михаила Павићевића, познајемо се годинама и знам колико добро уме да припреми и мотивише екипу. Ми смо овде дошли из ситуације где пуно путујемо. Имаћемо девет гостовања у првих 11 утакмица и физички смо потрошени, али данас смо уложили последњи атом снаге да зауставимо Морнар на његовом терену".



Најјаче оружје Барана, шут за три поена, потпуно је осујећено (4/22).

"Зависи какво вече дође, тројке или погодите или не погодите. Али, свакако да и ти непогођени шутеви нису били само одраз њихове лоше вечери, него и нашег ритма и енергије. Желели смо да их што више уморимо и доведемо у позицију да не шутирају из лаких позиција. Успели смо у томе и на крају је тимски квалитет погодио", нагласио је Шћепановић, па додао:

"Увек кажем играчима да Партизан може да осваја трофеје само ако игра као тим. То је генерално правило у кошарци. Када изградите колективни дух и тимску игру, много сте ближи победама и, надам се, трофејима".

До важне победе, црно-беле су носили њихови верни навијачи из многих градова Црне Горе.

"Ни као играч нисам волео да играм пред празним трибинама. Једноставно, када се напуни дворана, онда је то спектакл. У Бару је увек тако када игра Партизан и мислим да је атмосфера била на највишем спортском нивоу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар