ХОЛ: Тадић голом повукао Ајакс ка осмој побједи!

Српски репрезентативац стигао до деветог гола за црвено-беле ове сезоне.  Тадић стрелац, Ајакс се провукао против Валвајка! Копљаници славили с 2:1.

Фудбал 19.10.2019 | 21:50
ХОЛ: Тадић голом повукао Ајакс ка осмој побједи!
Асистенције су његова специјалност, али и постизање голова му одлично иде.

Тек је октобар, а Душан Тадић је девети пут ове сезоне погодио за Ајакс.

Против РКЦ Валвајка, у 46. минуту, начео је мрежу гостију својим шестим поготком ове сезоне у холандском првенству. На крају, клуб из Амстердама је славио 2:1 и задржао водећу позицију после десет кола са осам победа и два ремија, без обзира на учинак ПСВ Ајндховена у дуелу са Утрехтом (у гостима).

Тадић је до гола дошао ударцем из прве скоро из "мртвог угла" на центаршут 18-годишњег Сержиња Деста. Млади репрезентативац Сједињених Америчких Држава био је асистен и за други погодак свог тима, када је у 76. минуту пронашао Квинсија Промеса.

Претходно је Саид Бакари у 63. изједначио на 1:1, али екипа последњепласираног тима није имала довољно снаге за изненађење против шампиона и прошлосезонског полуфиналисте Лиге шампиона.

РКЦ је остао на зачељу са само једним бодом.

Ново коло, стари добри Душан Тадић. Поново је био стрелац за Ајакс. Гостовали су Копљаници Валвајку, али су славили далеко теже него што се очекивало. Чак је домаћин све до 76. минута имао нерешено у рукама, али је Квинси Промес сјајним голом донео сва три бода гостима - 1:2 (0:0).

Занимљиво, после првог полувремена није било голова, отишло се на одмор са 0:0 и то се сигурно није свидело Ерику Тен Хагу. Очигледно је обављен добар разговор у свлачионици, па је Ајакс у наставку заиграо боље.

Копљаници су оклоп противника пробили први пут у 46. минуту, а стрелац је био ко други до Душан Тадић, одлично се снашао на другој стативи и донео свом тиму предност. Ово је Тадићу шести гол у сезони чиме је само додатно потврдио оно што сви знају - да је класа од играча.

После тога је Ајакс имао проблеме, а Валвајк је чак успео и да изједначи у 63. минуту преко Саида Бакарија и у тим моментима сигурно Копљаницима није било свеједно.

Ипак, успео је сјајни Ајакс до победе на крају. Квинси Промес је постигао одлучујући гол у 76. минуту и тада је било јасно да ће тим из Амстерама до три бода.

Фантастичан ударац и гол.

ХОЛАНДИЈА 1 - 10. КОЛО

Субота

РКЦ Валвајк - Ајакс 1:2 (0:0)
/Бакари 63 - Тадић 46, Промес 76/ 

АЗ Алкмар - Херенвен 2:4 (1:3)
/Влар 31, Стенгс 48 - Ботман 7, Конголо 36, Одгард 45+3, Копмејнерс 63аг/



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар