БЛ: Од две Борусије, боља она из Дортмунда!

Емболо да учи од Ројса, "терор" Дортмунда се наставља! Девети пут заредом окршај двије Борусије завршен побједом оне из Дортмунда. Брил Емболо трагичар Менхенгладбаха.  Дортмунд везе, Ројс играч одлуке - жута Борусија је јача! Тек сада постаје гужва у врху Бундеслиге. . .

Фудбал 19.10.2019 | 21:40
БЛ: Од две Борусије, боља она из Дортмунда!
У судару две Борусије као победник је изашао Дортмунд! Дошао је Менхенгладбах у госте као тим који држи прву позицију на табели Бундеслиге, али се провео као бос по трњу. Увидео је да је све што је до сада радио добро, али да ће морати много боље ако жели да се трка до краја са Бајерном и Дортмундом. Домаћин је одржао мању лекцију Меншу и славио са 1:0 (0:0) у овом дербију.

Мора се признати - заслужено.

Имао је и Менш своје шансе, могао једо гола рецимо као када се Штефан Лајнер ухватио за главу од очаја после промашаја. Лепо је примио лопту после слободњака и из близине испалио пројектил у десну страну гола, али му је Роман Бурки обранио шут у 27. минуту.

Дортмунд је до првог гола стигао већ у 33. минуту када је после шута Торгана Азара лопта завршила у мрежи, међутим тај гол је поништен због ВАР-а.

Деловало је као да ће утакмица доћи до истека сат времена, а да неће бити постигнут ниједан погодак, међутим онда се догодио 58. минут и фантастична акција Дортмунда. Почео је домаћи тим да везе по терену, Торган Азар је проиграо Марка Ројса, а овај израстао у човека одлуке после добре завршнице акције. Само је ћушнуо лопту испод голмана и тако донео велику радост Жутом зиду.

Дортмунд је до краја постигао још један гол, стрелац је био Јулијан Брандт, али је тај гол био такође поништен, због офсајда. На крају, онај гол Ројса је био пресудан.

Могао је и Менхенгладбах у завршници до бода, али је Бурки одлично одбранио када су гости претили. Недостајало је Меншу и мало среће па да се са овог тешког гостовања врати са каквим-таквим пленом.

Са овом утакмицом, као и после пораза Бајерна, настала је права гужва у врху табеле Бундеслиге. Менш и Волфзбург имају по 16 бодова, Бајерн и Дортмунд по 15, а толико и ма и Лајпциг. Следи Шалке са 14, а толико имају и Фрајбург, Ајнтрахт и Леверкузен.

Зар треба истицати колико ће бити занимљиво до краја сезоне?

Ако су три везана ремија у Бундеслиги била знак за узбуну у Борусији Дортмунд, дуел са имењаком из Менхенгладбаха на Вестфалену био је идеална прилика за „вађење“, а „милионери“ су знали да искористе овај „зицер“.

Након осам везаних тријумфа над Менхенгладбахом, Борусија из Дортмунда уписала је и девети захваљујући минијатури Марка Ројса у 58. минуту.

Торген Азар одличним додавањем избацио је Ројса пред Јана Зомера, а капитен домаћих је то рутински ријешио – из прве је гурнуо лопту кроз ноге голмана гостију за побједу 1:0!

Његов потез на другој страни посматрао је нападач Менхенгладбаха Брис Емболо који се нешто раније у два наврата нашао у сличној ситуацији, али је исход био потпуно другачији.

Белгијанац је у 29. и у 41. минуту изашао сам пред Романа Биркија, али је швајцарски голман оба пута успио да ногом одлично интервенише и спаси свој гол, једном чак ван шеснаестерца.

Борусија Дортмунд на овом мечу била је без суперталентованог Џејдона Санча, који је кажњен одстрањивањем из тима за ову утакмицу јер се није на вријеме вратио из Енглеске са репрезентативне паузе.

Јунак Дортмунда морао је ван терена двадесетак минута прије краја због повреде, али су "чуда“ на голу домаћих наставила да се дешавају. Марвин Хиц сјајном интервенцијом на гол-линији у 90. минуту сачувао је сва три бода и показао Лусијену Фавру да може озбиљно да рачуна на њега, уколико повреда Биркија буде озбиљније природе.

Побједа Борусије Дортмунда могла је бити и убједљивија, да арбитар Саша Стегеман два пута није добио инструкције из ВАР собе да мора да поништи погодак.

Први пут било је то у 33. минуту због помало сумњивог офсајда, а други пут у посљедњим тренуцима утакмице, када се Ројс у тренутку ударца Брахимија нашао испред Зомера и тако засметао голману гостију, који истини за вољу није имао шансе да заустави лопту која је одсјела поред стативе.

Упркос поразу, Борусија Менхенгладбах и након осмог кола Бундеслиге остаће на првом мјесту на табели, али ће Шалке имати прилику да преузме лидерску позицију евентуалном побједом над Хофенхајмом у недјељу.

БУНДЕСЛИГА - 8. КОЛО:

Аугзбург - Бајерн Минхен 2:2 (1:1)
/Рихтер 1, ФИнбогасон 90+2 - Левандовски 14, Гнабри 49/

Фортуна Диселдорф - Мајнц 1:0 (0:0)
/Хенингс 82/

РБ Лајпциг - Волфсбург 1:1 (0:0)
/Вернер 54 - Вегхорст 82/

Унион Берлин - Фрајбург 2:0 (1:0)
/Бултер 1, Ингвартсен 84/

Вердер - Херта 1:1 (1:0)
/Сарџент 7 - Лукебакио 70/

Борусија Дортмунд - Борусија Менхенгадбах 1:0 (0:0)
/Ројс 58/

Одиграно у петак:

Ајнтрахт - Бајер Леверкузен 3:0 (2:0)
/Пасијенсија 4, 16 пен, Дост 80/

У недјељу:

Келн - Падерборн (15.30)
Хофенхајм - Шалке (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Менхенгладбах (-1) 16, Вофсбург 16, Бајерн Минхен 15, РБ Лајпциг 15, Шалке (-1) 14, Фрајбург 14, Ајнтрахт 14, Бајер Леверкузен 14, Борусија Дортмунд (-1) 12, Херта 11, Вердер 9, Хофенхајм (-1) 8, Фортуна Диселдорф 7, Унион Берлин 7, Аугзбург 6, Мајнц 6, Келн (-1) 4, Падерборн (-1) 1.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар