ПЛ: Ово већ подсјећа на стари, добри Сити!

Сити се не предаје: Мат у два потеза против Луке и Паласа! Манчестер сити се вратио на победнички колосек. У 9. колу Премијер лиге побеђен је Кристал Палас у Лондону.  Грађани без штопера прелетели Лондон.  Гваридолин тим се испромашивао, али славио са 2:0.

Фудбал 19.10.2019 | 21:00
ПЛ: Ово већ подсјећа на стари, добри Сити!
Кристал Палас - Манчестер сити 0:2!

Гостовање Манчестер ситија на Селхарст парку у Лондону означено је као можда и пресудно у повратку борби за одбрану титуле првака Енглеске. Уочи утакмице против Кристал Паласа, Ливерпул је стекао великих осам бодова и сваки други резултат осим победе, Пепа Гаврдиолу и друштво са Етихада би и на психолошком плану довело у скоро безизлазну ситуацију.

Не само да су "грађани" имали притисак на психу, већ им је, можда и већи проблем правило сазнање да екипу, коју као капитен предводи српски репрезентативац Лука Миливојевић, карактерише врхунска форма у последње време.

Кристал Палас је девето коло дочекао као шести на табели, са само два бода заостатка за скупоценим саставом Ситија.

Готово 40 минута водила се беспоштедна борба, у којој је одбрана домаћина одолевала притисцима екипе из Манчестера. Гаврдиолин тим покушао је на почетку утакмице кратким пасовима да развуче згуснуту и дисциплиновану одбрану.

Није прошла лопта Бернардас Силве, као ни покушај Давида Силве. Тек после десетак минута игре и Палас покушава да урадио нешто у противничком шеснаестерцу, али је на месту задња линије опрезних "грађана".

Уследио је још јачи налет гостију…

Опасну ситуацију после ударца Бернарда Силве отклања Вејн Хенеси. Одмах после њега и Илкај Гиндоган прима прецизан пас и страховито снажно пуца по средини гола. Опет без резултата…

И коначно у 39. минуту одбрана Кристал Паласа је капитулирала. Бернардо Силва шаље готово идеалан центаршут на који се баца Габријел Жесус и трзајем главе погађа небрањени део гола – 1:0.

Још се радост присталица Манчестер ситија није стишала, а на семафору је писало 2:0.

Давид Силва је поново доказао мајсторство сналажења у казненом простору. Ипак, још веће је показао Рахим Стерлинг, који је периферним видео угледао Шпанца како се пробија кроз одбрамбене редове домаћина, из места је врхом копачке подигао лопту преко директног чувара, а на њу је из прве налетео Давид Силва и сместио је у мрежу.

Довољно за победу!

Миливојевић је играо од првог минута, добио је жути картон у 13, а замењен је у 76.

Не дешава се често да неки тренер изведе састав без иједног штопера у тиму. Међутим, нужда је натерала Пепа Гвардиолу да посегне за драстичним мерама и изведе најофанзивнију могућу поставу у формацији 3-1-4-2, у којој су бедем испред голмана Едерсона чинила два бека (Менди и Кансело) и задњи везни Фернаднињо.

У тако офанзивном стилу Манчестер Сити је уписао рутинску победу над Кристал Паласом у Лондону од 2:0, смањио барем на 24 сата предност Ливерпула на пет бодова разлике и најавио повратак у шампионски модус који га је красио прошле сезоне.

Кристал Палас се отимао колико је могао, по природи дефанзиван тим Роја Хоџсона успевао је дуго да одоли све до завршнице првог полувремена када је уследио двоминутни крах. Две сјајне акције, асистенције Бернарда Силве и Рахима Стерлинга и рутинске реализације Габријела Жезуса и Давида Силве биле су двољне гостима за нову “тројку”.

Доминирао је Сити у потпуности на овом мечу, имао неколико стопроцентних шанси да убедљивије тријумфује, али се мрежа голмана домаћих Хенесија није затресла у наставку. Најближи голу гости су били у финишу када је Кевин Де Брујне погодио стативу са неколико метара главом, а испромашивао се и Стерлинг за све паре.

На другој страни, једини прави покушај домаћина уследио је у завршници, негде у 77. минуту када је Едерсон мајсторски сачувао мрежу после ударца Бентекеа главом. Гвардиола је на овом мечу одморио Куна Агуера који је имао проблеме с повредом уочи утакмице, али су и без једног од најбољих Грађани уписали очекивани тријумф.

Лука Миливојевић је одиграо цео меч за домаће, није се истакао, а зарадио је и жути картон у првом полвремену.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА - 9. КОЛО

Субота

Евертон - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Бернард 17, Сигурдсон 92/

Астон Вила - Брајтон 2:1 (1:1)
/Грилиш 45, Таргет 95 – Вебстер 21/

Борнмут - Норич 0:0

Челси - Њукасл 1:0 (0:0)
/Алонсо 73

Лестер - Барнли 2:1 (1:1)
/Варди 45, Тилеманс 74 – Вуд 26/

Тотенхем -  Вотфорд 1:1 (0:1)
/Али 86 -Дукуре 6/

Вулверхемптон - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Хименез 61пен – Ингс 53/

Кристал Палас - Манчестер Сити 0:2 (0:2)
/Жезус 39, Давид Силва 41/

Недеља

17.30: Манчестер Јунајтед - Ливерпул 

Понедељак

21.00: Шефилд Јунајтед - Арсенал 



Извор: мондо.рс/моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар