ПЛ: Тотенхем срећно до бода, криза траје пред Звезду!

Спурси нису успели да се "подигну" после серије лоших резултата, али могу да се теше тиме да ипак нису поражени. . .  Пораз избегли, проблеми остали: Кардинална грешка голмана у 86. спасила Тотенхем бруке против фењераша! Против Вотфорда 1:1.

Фудбал 19.10.2019 | 20:04
ПЛ: Тотенхем срећно до бода, криза траје пред Звезду!
Није пораз, али није ни излазак из кризе...

Тотенхем није успео да пред својим навијачима победи Вотфорд (1:1), али су макар извукли бод срећним голом Делеа Алија после 80 минута од вођства гостију.

Спурси су тако у последњих десет мечева уписали само две победе и три ремија, уз чак четири пораза, тако да у врло лошој форми дочекују Црвену звезде наредне недеље у Лиги шампиона, где ће морати да одиграју много боље уколико желе да остану у овом такмичењу.

"Стршљенови" су повели у 6. минуту после позиционог напада када је Холебас са левог бока послао дијагоналу на десну страну за Дарила Јанмата, холандски ветеран је првим контактом с лоптом успео да направи предност у односу на очајног Данија Роуза, да би рани центаршут искористио Абдулај Дукуре, побегавши чак тројици штопера које је на терен послао Маурисио Покетино.

Одмах је схватио да је погрешио формацију, на полувремену је из игре извео Санчеза и убацио Сона, а игра Спурса постајала је мало боља.

Одмах је фудбалер из Јужне Кореје ушао у шансу, потом је велику имао и Роберто Перејра за Вотфорд, али је на крају Тотенхем ипак успео да дође до гола после катастрофалне реакције голмана Бена Фостера, који је поклонио гол Делеу Алију.

Лоше је избио лопту, на њу је натрчао високи везиста Тотенхема и поравнао резултат, тек својим другим голом у 2019. години. Ипак. морао је да сачека потврду ВАР технологије и јесте.

Није било прекршаја правила фудбалске игре и Спурси су срећно дошли до бода, али занимљиво је да је на великом "панелу" на стадиону грешком било написано да је погодак поништен, што је збунило навијаче, али и фудбалске коментаторе.

У преосталим утакмицама 9. кола Премијер лиге вреди издвојити победе Челсија против Њукасла (1:0) и Лестера против Барнлија (2:1), којима су се "лансирали" на другу и трећу позицију, одмах иза Ливерпул, с тим да Манчестер сити нешто касније игра свој меч ове рунде.

Победу је уписала и Астон Вила против Брајтона (2:1), док смо видели ремије у мечевима Вулвса и Саутемптона, односно Борнмута и Норича.

Не знамо колико је то добро за Црвену звезду уочи меча трећег кола Лиге шампиона, јер нису Певци преко ноћи заборавили да играју фудбал и мораће неко да плати за све ове неуспехе актуелног вицепрвака Европе. Али чињенично је стање да Тотенхем ове јесени игра сигурно најгори фудбал откако је Маурисио Покетино 2014. сео на клупу. Нову страницу у прилог тој тези исписао је Вотфорд, фењераш Премијер лиге, који је у деветом колу, баш на гостовању у Лондону, био на прагу прве победе у новој сезони, али је Певце спасио погодак Делеа Алија у 86. минуту утакмице – 1:1.

Да се Тотенхему лоше пише постало је јасно већ у шестом минуту утакмице када је Абдулаје Дукуре постигао први гол на мечу. Била је то дуга лопта из последње линије за Дарила Јанмата, каснио је Дени Роуз, каснили су на другој стативи и Тоби Алдервајрелд и Давинсон Санчез, па је Дукуре благу нервозу у домаћем тиму претворио у напад панике од којег се Тотенхем није опоравио.

Штавише, иако је лопта све време била у ногама домаћих фудбалера, они су ретко знали шта ће са њом. Вртели су је споро са једне на другу страну, али су ретко с њом покушавали да ураде нешто конкретно. Тек на полувремену када је Хјонг-мин Сон заменио Санчеза, а Тотенхем са петорице у одбрани прешао на систем 4-2-2-2 заличила је игра Певаца на нешто.

А и тада је Вотфорд био конкретнији. Уосталом, можда би Стршљенови и раније осигурали победу да је судија Крис Кавано у 37. минуту свирао пенал за госте после старта Јана Вертонгена на Ђерара Деулофеуа. Иако је контакта било, Кавано је после ВАР консултација одлучио да заћути.

Деулофеу је иначе меч почео на клупи, али је већ у четвртом минуту морао на терен уместо повређеног Данија Велбека. Испоставило се да је то била најбоља могућа ствар за Кикеа Санчез Флореса. Брзина некадашњег фудбалера Барселоне била је превише за трому последњу линију Тотенхема и правила јој је велике проблеме.

Међутим, не би Вотфорд био на зачељу табеле да уме да “затвори“ утакмицу кад је време. На страну Сонова пречка почетком другог полувремена, имао је Вотфорд после тога сијасет прилика да реши питање победника. Јанмат је могао да се прослави, уместо тога упрскао је две добре акције.

И онда казна у 86. минуту, кад је Вотфорд већ почео да одуговлачи чекајући спасоносни звиждук Каваноа. Прерано су почели гости да се ваљају по терену, а Ерик Ламела је уласком са клупе унео нову енергију у игру Тотенхема. Остала би ипак она без награде да није било ужасног неспоразума Кика Феменије и Бена Фостера из 86. минута. Испала је лопта из руку Вотфордовог голмана право на ногу Делеа Алија, а он је – иако је одиграо меч испод сваког нивоа – поклон оберучке прихватио и погодио за коначних 1:1.

Тотенхем се овог пута спасио, али проблеми су остали. И само се гомилају.

Што се тиче осталих мечева играних у термину од 16 сати, Челси је упркос бледој игри успео да поготком Маркоса Алонса на пас Калума Хадсон-Одојија, вероватно најбољег појединца Плаваца данас, тешком муком стигао до минималца против Њукасла, док су Џејми Варди и Јури Тилеманс погађали за Лестеров преокрет против Барнлија - 2:1. Узбуђења није мањкало ни у Бирмингему где је Брајтон водио са 1:0, али је Џек Грилиш голом и асистенцијом за Мета Таргета у петом минуту судијске надокнаде повео Астон Вилу до победе од 2:1.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 9. КОЛО

субота:

Евертон - Вест Хем 2:0 (1:0)
/Бернард 17, Сигурдсон 90+2/

Астон Вила - Брајтон 2:1 (1:1)
/Грилиш 45+2, Таргет 90+5 - Вебстер 21/

Борнмут - Норич 0:0

Челси - Њукасл 1:0 (0:0)
/Алонсо 73/

Лестер - Барнли 2:1 (1:1)
/Варди 45, Тилеманс 75 - Вуд 26/

Тотенхем - Вотфорд 1:1 (0:1)
/Деле Али 83 - Дукуре 6/

Вулверхемптон - Саутемптон 1:1 (0:0)
/Хименез 61п - Ингс 53/

Кристал Палас - Манчестер сити 18.30

недеља:

Манчестер јунајтед - Ливерпул 17.30

понедељак:

Шефилд јунајтед - Арсенал 21.00

ТАБЕЛА: Ливерпул (-1) 24, Лестер 17, Челси 17, Манчестер сити (-1) 16, Арсенал (-1) 15, Кристал Палас (-1) 14, Барнли 12, Вест Хем 12, Тотенхем 12, Борнмут 12, Вулвс 11, Астон Вила 11, Евертон 10, Манчестер јунајтед (-1) 9, Шефилд јунајтед (-1) 9, Брајтон 9, Њукасл 8, Саутемптон 8, Норич 7, Вотфорд 4.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар