ПЛ БиХ: Побједе Радника и Борца, Вележ газда Мостара!

Борац у најбољој серији у посљедњих пет година! Бањалучки Борац потврдио добру форму побједом над Звијездом 09 у гостима. Црвено-плавима требало 95 утакмица да вежу три побједе у највишем рангу.  Шетња Радника Тузлом, Бијељинци на "Тушњу" декласирали Тузлу сити! Сјајни Бијељинци протутњали Тузлом. . .  Вележ газда Мостара, Зрињски пао у Врапчићима! “Рођени” минималним резултатом савладали Зрињски у мостарском дербију и реванширао се “племићима” за пораз на старту Премијер лиге БИХ.

Фудбал 19.10.2019 | 19:28
ПЛ БиХ: Побједе Радника и Борца, Вележ газда Мостара!
Послије репрезентативне паузе бх. премијерлигаши вратили су се на терен, а две седмице одмора нису оставиле трага на фудбалерима Борца који су наставили са побједама.

Црвено-плави су као гости савладали Звијезду 09 резултатом 2:0 и уписали пету побједу ове сезоне.

Мостарски дерби завршен је минималном побједом Вележа над Зрињским, а за изненађење побринуо се Радник који је са 3:0 славио на гостовању Тузла ситију

Бањалучани су оправдали улогу фаворита против "фењераша", а требало им је нешто више од пола сата игре да пробију бедем Звијезде 09.

Врањеш сам као цијела Звијезда

Стојан Врањеш поготком у Угљевику дошао је до учинка од осам постигнутих голова, што је више него што су постигли сви фудбалери Звијезде 09 заједно. Екипа из етно-села постигла је шест и примила пет пута више – 30.

Госте је у вођство довео Иван Црнов у 35. минуту , а тријумф је “овјерио” Стојан Врањеш из пенала у 62. минуту. Имала је екипа Бранислава Крунића прилику и за убједљиво вођство, али су у финишу сусрета погодили пречку.

Борац је тако потврдио добру форму, најбољу у Премијер лиги БИХ у посљедњих пет година.

Црвено-плави су везали три побједе у највишем рангу, што је први пут још од 2014. године, када су остварили четири тријумфа у низу.

Екипа коју је водио Винко Мариновић тада је редом побјеђивала Славију, Зрињски, Радник и Жељезничар, и то све резултатом 1:0.

На руку Борцу иду и остали резултати 13. кола, тако да послије побједе Вележа над Зрињским и тријумфа Радника против Тузла ситија заостаје само три бода за другопласираним Тузлацима.  

Шетња Радника Тузлом, Бијељинци на "Тушњу" декласирали Тузлу сити! Сјајни Бијељинци протутњали Тузлом...

У сусрету 13. кола Премијер лиге БиХ, на стадиону "Тушањ", пред око 500 гледатеља, фудбалери бијељинског Радника декласирали су домаћина Тузлу сити 3:0 (0:0)!

Побједа гостију потпуно је заслужена, јер су током цијеле утакице створили велики број прилика за гол од којих су реализирали "само" три.

Након што су у првом полувремену шансе за водство прокоцкали Брадоњић у 10. минути, те Хасановић у 13. минути, када је пребацио голмана Муминовића, а Којић лопту избацио са саме гол-линије, гости су у 58. минути најавили побједничке амбиције.

У тој минути сјајно се чувара ослободио Ђурић, али је лопта прошла покрај саме друге стативе.

У 74. минути Пецо је прокоцкао велику прилику, када је "очи у очи" био с голманом домаћих, али је Муминовић изашао као побједник избацивши лопту кољеном.

Но, већ у наредној минути исти играч Радника сјајно је извео контру, с десне стране шутирао је по земљи и довео свој тим у водство од 0:1.

Услиједили су напади домаћих играча, али је у 82. минути све одлучено. Хасановић је у шеснаестерцу Тузлака оборио Максимовића, а шут са 11 метара у гол је претворио Карић.

Коначан резултат постигао је Посинковић у 90. минути, када је покрај три чувара шутирао са око 20 метара и савладао голмана Муминовића.

Ово је први пораз Тузла ситија у првенству на домаћем терену, а уједно и први неуспјех новог тренера "плавих" Елвира Баљића.

Вележ газда Мостара, Зрињски пао у Врапчићима! “Рођени” минималним резултатом савладали Зрињски у мостарском дербију и реванширао се “племићима” за пораз на старту Премијер лиге БИХ.

Послије дуго времена Вележ је газда Мостара!

“Рођени” су голом Звонића у финишу меча савладали екипу Зрињског резултатом 1:0 и послије пет година коначно срушили највећег ривала.

Мостарски дерби није оправдао очекивања, па је виђено свега неколико прилика, а најбољу у првом полувремену имао је Нусмир Фајић, када је у 39. минуту за мало закаснио на центаршут с десне стране.

Домаћи фудбалери имали су иницијативу, али не и рјешења за голмана Зрињског Ивана Бркића, који је у пар наврата добро интервенисао.

Ипак, чувар мреже гостију ипак је капитулирао пет минута прије краја, на одушевљење домаће публике.

Денис Звонић најбоље се снашао у гужви послије корнера и послао лопту у мрежу за побједу Вележа 1:0 и велико славље у Врапчићима.

Након овог пораза Зрињски је шести на табели са 20 бодова, а Вележ се с три нова бода попео на осмом мјесто са освојених 15 бодова. 

"Из два у један" на "Грбавици", Жељезничар у наставку сломио Младост! Побједа сарајевских "плавих" у посљедњем данашњем мечу 13. кола Премијер лиге БиХ.

Фудбалери Жељезничара савладали су након преокрета екипу Младости из Добоја код Какња 2:1 (0:1), у посљедњем данашњем сусрету 13. кола Премијер лиге БиХ.

Утакмица на стадиону "Грбавица" припала је домаћим фудбалерима, иако су гости први постигли гол.

Жељезничар је од почетка утакмице био бољи противник на терену. Изабраници Амара Осима имали су теренску иницијативу и посјед лопте, али нису успијевали озбиљније угрозити гол гостију.

С друге стране Младост се бранила, а затим из прве озбиљније прилике дошла до водства.

Једини погодак у првом полувремену постигао је нападач Младости, Енглез Матијас Фанимо у 38. минуту сусрета.

У другом полувремену Осим је измјенио неколико играча, "плави" су наставили с нападима и таква игра им се исплатила у 54. минуту када изједначење доноси Семир Штилић.

Жељезничар је наставио низати шансе пред голом Младости, а прилике за водство пропустили су Сиповић, Алиспахић и Веселиновић. У 70. минуту одбрана гостију поново је капитулирала када Сулејман Крпић постиже други гол за домаћина.

"Плави" су наставили с нападима до краја утакмице, а шансе су имали Сиповић и Бојо, али промјене резутата није било.

С друге стране Фанимо је још једанпут покушао изненадити Ерића, али његов ударац није био прецизан.

До краја утакмице није било промјене резутата, Жељезничар је уписао три бода с којима је одржао прикључак у самом врху лигашке табеле са Сарајевом.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 13. КОЛО:

Петак

Сарајево - Челик 2:0 (0:0)
/Рахмановић 61, Ахметовић 85/

Субота:

Вележ - Зрињски 1:0 (0:0)
/Звонић 82/

Тузла сити – Радник 0:3 (0:0)
/Пецо 75, Карић 82, Посинковић 90+1/

Звијезда 09 – Борац 0:2 (0:1)
/Црнов 35, Врањеш 62 пен/

Жељезничар - Младост 2:1 (0:1)
/Штилић 54, Крпић 70 - Фанимо 38/

Недјеља:

Широки Бријег - Слобода (17.00)

ТАБЕЛА: Сарајево 27, Жељезничар 26, Тузла сити 24, Радник 24, Борац 21, Зрињски 20, Челик 16 Вележ 15, Широки Бријег (-1) 14, Слобода (-1) 13, Младост 9, Звијезда 09 3.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар