Пад Партизана - други дио! Пораз у Лучанима!

После Вождовца и Младост из Лучана је била боља од Партизана у 12. колу Суперлиге Србије. Стрелац гола за домаћина био је Лазар Јовановић у 77. минуту.  Садик промашивао немогуће, Лазар Јовановић испоручио казну! Младост ултрадефанзивном тактиком после 21 године срушила црно-беле – 1:0.

Фудбал 19.10.2019 | 17:30
Пад Партизана - други дио! Пораз у Лучанима!
Умар Садик у суботу поподне није био тај!

Имао је најбољи стрелац Партизана неколико ситуација у којима је могао и МОРАО да повећа свој голгетерски салдо, али га у Лучанима једноставно није хтело.

Можда и пресудни моменат меча догодио се у 65. минуту, када је Партизан коначно пробио "бункер" Младости, створио идеалну шансу, али Нигеријац из два покушаја није успео да савлада одличног голмана Златка Зечевића.

Партизан је "просуо" још три бода и титула шампиона полако, али сигурно измиче. Младост је голом Лазара Јовановића у 77. минуту стигла до историјског првог тријумфа у такмичарским утакмицама против "парног ваљка".

Домаћин се истакао невероватном дисциплином у одбрани са свих 11 играча. Такође, до тријумфа је "плаве" водила борбеност која се ретко виђа на суперлигашким теренима у Србији, али и грубост, на коју црно-бели нису имали одговор.

Иако је деловало да Лучанце не занима превише противнички гол, сјајно су искористили прилику која им се указала пред крај меча. Јовановић је сам добио битку против одбране екипе из Хумске. Прво је надвисио двојицу одбрамбених играча Партизана, а када није пронашао лопти пут до мреже из првог, јесте из другог покушаја – пошто је Немања Стевановић само за тренутак спасио гол Београђана.

Иако је Саво Милошевић најавио после пораза од Вождовца да ће црно-бели тешко изнети шампионску трку, више због нефудбалских дешавања у Суперлиги, а мање због игре његовог тима, губитак бодова у Лучанима иде искључиво на душу Партизана. Освајач Купа није имао решења за декадентну поставку за коју се одлучио стратег Младости Горан Станић. Чак и када је успевао да пробије све баријере, неефикасност је долазила до изражаја.

Милошевић је у одсуству повређених Лазара Марковића и Владимира Стојковића извео прилично офанзивну екипу, али без Сејдубе Суме, који је шансу добио тек у другом делу.

Осим тоталне доминације у поседу лопте (преко 70 одсто за Партизан) мало је било ситуација за гол гостију које би се могле сврстати у идеалне, због тога су и каснији промашаји који су уследили скупо плаћени.

Партизан је доживео други пораз, први на гостовањима у Суперлиги и сада је на стручном штабу да хитно подигне екипу, јер већ у четвртак у Београд стиже Манчестер јунајтед…



Откако ју је петардирао маја 2017. и најавио освајање дупле круне, Партизан редовно има проблема са Младошћу. Поготово у Лучанима. Независно ко седи за командама Парног ваљка увек је у минуле две сезоне била мука да се донесу бодови из Драгачева. У крају познатом по сабору трубача није славио ни кад га је водио Зоран Мирковић (1:1), успео је тек аутоголом Шатаре да „породи“ преокрет пре годину и по дана у време мандата Мирослава Ђукића (2:1), да би у резултатском смислу зарибрао и са Савом Милошевићем у улози главнокомандујућег, пошто је у премијерном мечу суботњег програма 12. суперлигашког кола претрпео други узастопни првенствени пораз – 0:1.

Што није другачије комотно се може рећи да је кривица Умара Садика. Води Нигеријац на клупској листи стрелаца, дао је и два гола у Казахстану за битан тријумф над Астаном у Лиги Европе, свидео се навијачима, међутим, апсолутни је трагичар меча који је требало да послужи освајачу Купа Србије за пумпање самопоуздања пред спектакл јесени и долазак Манчестер јунајтеда у Хумску. Овако, Садик је је урадио оно што обично чини од почетка сезоне. Промашивао је зицере! Две велике шансе имао је афрички нападач, најпре да отвори врата тријумфа, потом да макар донесе изједначење, али је потврдио да није гол-играч

Сјајно га је у првој ситуацији, у 65. минуту, проиграо резервиста Сејдуба Сума, вешто је Сума преварио Ивана Милошевића и са десет метара могао да пита Златка Зечевића где да пуца, само да би му „јединица“ Младости укротила шут у ситуацији „један на један“. Исти актери на сцени и у 80. минуту, опет је Партизанов нападач насамарио штопера домаћег састава, окренуо се, шутирао по земљи и дозволио Зечевићу да израсте у хероја утакмице. Упркос томе што за је за друго славље Младости над Партизаном у историји, а прво после 21 године (!?) заслужан и Лазар Јовановић. „Десетка“ Лучанаца искрала се на другу стативу после центаршута некадашњег црно-белог левог бека Николе Лековића и из другог покушаја савладао принудног чувара мреже гостију, Немању Стевановића.

За велико славље екипе Горана Станића и показатељ да и ултрадефанзивним фудбалом – негледљивим, приде – може да се узме мера фавориоту. Уосталом, Младост уопште није хтела да игра, све време се бранила, чекала шансу из контре и дочекала да нокаутира промашајима уздрман Партизан. Из прва два ударца у оквир гола! И то је спорт...

Мада је извео на терен врло офанзиван и поименце скоро најјачи тим у овом тренутку, Саво Милошевић је са клупе могао да гледа како се Партизан углавном мучи при реализацији. Опет је, као у већини мечева ове сезоне, створио довољно повољних позиција за гол, али га није постигао. Делом због промашаја Умара Садика, делом због традиционално дефанзивне поставке Младости, овога пута додатно појачане дуплим блоком испред казненог простора, па би било ко да је преко пута имао огроминих проблема да посед лопте претвори у шансе. Црно-бели су успевали како-тако да уђу у завршних 20-ак метара. Пре два већ описана промајаша, Садик је још током првог дела све у припреми одрадио ваљано, али је пуцао млако право у Златка Зечевића, голман Лучанаца лагано је укротио и не баш снажан покушај Такуме Асана, осујетио је и Бирбаса Натха и Зорана Тошића, али ударци некадашњих саиграча из ЦСКА не могу да се подведу под зицере, да би можда и најсмисленија акција на утакмици, после продора Немања Милетића и дуплог паса са Садиком, окончана непрецизним ударцем десног бека гостујућег тима.

Све време је освајач Купа Србије диктирао ритам, имао више од игре и само се чекала капитулација. Уочљиво је подигао ритам кад је Милошевић у другом делу подигао са клупе Сејдубу Суму, Гвинејац почео да дели лопте, стазао се обруч око гола Младости, пуцао је из свих позиција Тошић (бар трипут), покушавао и Натхо, имао је одлчну шансу резервиста Ђорђе Ивановић да донесе макар резултатско поравнање. Није вредело.

Младост се бранила и одбранила. Фудбал у својој бити није је интересовао. Са десет играча у крилу несумњивог јумјака меча, Златка Зечевића, домаћин је у плиткој зиони гледао како лопте, као куршуми, зује у казненог простору. Ниједна није погодила циљ. А како то у спорту често бива један од ретких излета на противничку половину Лазар Јовановић је окончао поготком о коме ће Драгачево причати. Потребно је и то знати...

МЛАДОСТ – ПАРТИЗАН 1:0
/Јовановић 77/

Лучани
Судија: Новак Симовић
Жути картони: Лековић, Јовановић, Елиомар (Младост)

Младост (4-2-3-1): Зечевић – Андрић, И. Милошевић, Шатара, Лековић – Б. Милошевић, Јовановић (од 90. Танко) – Павловић, Елиомар (од 89. Пешић), Радивојевић (од 83. Синђић) – Одита. Тренер: Горан Станић.

Партизан (4-2-3-1): Стевановић– Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Здјелар (од 61. Сума), Шћекић – Тошић, Натхо, Асано (од 72. Лакчевић) – Садик (од 82. Ивановић). Тренер: Саво Милошевић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар