Видео: Као некад у Србији...!

Штрајк у Мексику због неисплаћених плата, играчи пет минута само статирали! Играчи Тигреса нису показали солидарност за колеге из Веракруза.  Циркус у Мексику: Једни протестовали, други давали голове! Фудбалери Тигреса нису се солидарисали са колегама из Веракруза.

Фудбал 20.10.2019 | 18:39
Видео: Као некад у Србији...!
Фудбалери мексичког Веракруза одбили су да се крећу на утакмици са Тигресом због неисплаћених зарада од стране управе клуба.

Играчи Веракруза су меч започели без померања на терену и тако су на старту меча дозолили ривалу да постигну три поготка, а разлог овој одлуци јесу заостала примања од по неколико месеци.

На самом крају сусрета, играчи Веракруза су иронично аплаудирали противничким фудбалерима који им ни у једном тренутку нису показали солидарност за ситуацију у којој се ови људи налазе.

Меч је на крају завршен резултатом 3:1 у корист Тигреса.

Сличан вид штрајка видели смо и у Србији пре неколико година. Тада су играчи крагујевачког Радничког, због неисплаћених зарада, сели на траву и нису се померали неколико минута.

Поједини фудбалери Веракруза нису примили плату шест месеци, а како је рекао председник мексичког првенства Алваро Ортиз, радници који се баве одржавањем стадиона спавају у комплексу на душецима, а чак су поједина деца од запослених у клубу избачена из школе, јер нису могли да плате школарину.

Веракруз је тренутно последњепласирани тим мексичког првенства са четири освојена бода из 13 утакмица.



Лавину коментара, углавном критички настројених, изазвали су фудбалери мексичког Тигреса ове суботе.

Екипа чији напад предводи бивши репрезентативац Француске, Андре-Пјер Жињак није имала слуха за протест колега из Веракруза, који су одлучили да због неисплаћених зарада (наводно за претходних шест месеци) у првих неколико минута утакмице 14. кола само статирају на терену.

Домаћини су после првог судијског звиждука остали укопани у месту, међутим, не и гости. На опште запрепашћење играча и навијача Веракруза, фудбалери Тигреса постигли су три гола у првих осам минута, односно пре него што су њихови противници почели да активно учествују у утакмици.

На крају, резултат је био 3:1 за госте, који су се попели на треће место табеле, док је Веракруз остао на зачељу.

Да све буде још бизарније, погодак Жињака - некадашњег нападача Лориена, Тулуза и Олимпик Марсеја - за 2:0 у 4. минуту био је његов јубиларни 100. за Тигрес у мексичком првенству.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар