Проблем лажних диплома неће ријешити изјаве

„Ако се борба своди само на ријечи и изјаве, јасно је да не можемо очекивати резултате“, поручила је Тривићева.

Република Српска 19.10.2019 | 14:15
Проблем лажних диплома неће ријешити изјаве
Народни посланик Јелена Тривић, поводом изјаве министра за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђана Рајчевића да се Влада Републике Српске бори против лажних диплома, пита министра који су то конкретни начини борбе против те појаве:

„Ако се борба своди само на ријечи и изјаве, јасно је да не можемо очекивати резултате“, поручила је Тривићева.

Она је затражила од министра Рајчевића да искористи углед, утицај и политички капацитет који има у редовима своје странке да посланици СНСД-а на наредној сједници НСРС подрже приједлог закона који ће Тривићева, заједно са народним посланицима Драшком Станивуковићем и Небојшом Вукановићем упутити, а тиче се јавности диплома запослених у јавном сектору и то путем измјена и допуна Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске.

„У том случају, показаће да по овом питању имају јасне и добре намјере, јер се проблем лажних диплома не може ријешити изјавама, него само законском регулативом која ће се примјењивати“, истакла је Тривићева.

(БН)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Градиска

19.10.2019 12:32

Браво за Тривиц, Станивуковиц и Вукана!!! Да је бог дао овакви висе млади и паметни, њима остаје РС и БиХ !!' Дали неко из " владајуци" се смоје издици(мислим на младист) и реци доста је висе ,и придрузити се овим младим људима који немају мрље у свиме раду!!! Све сто предлазу је корисно за насу заједницу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

19.10.2019 14:04

Какав то углед има министар Рајцевиц. Они да су мислили на било какав ред по овом питању, не би ни отварали трзницу приватних "диплома".

Name

Ново

19.10.2019 14:47

Приватни факултети су уништили високо образовање. Нису требали никад нити постојат, а основани су првобитно да татини дебили са скупим аутима додју до папира без учења. Сви знају да ту можете за два мјесеца исполагати цијелу годину. Куповина безврједних папира.

Name

Ре Ново

21.10.2019 07:22

Требали су постојати, зато сто на дрзавним факултетима( у БЛ) висе стела има него на приватним...види ко ради као асистент на појединим факултетима и бице ти јасно како сс долази до дипломе и посла....зато други.губе године да би ови " паметњаковици " испливали без знања и великог труда...а, реално, корупције и непотизма има на свим дрзавним факултетима....е, зато требају и.приватни...и другима се жури да заврсе...

Name

Мисија Немогуце

19.10.2019 12:38

Када би се провјериле лазне дипломе "отисло" би висе од половине садасње владе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањаца

19.10.2019 12:41

Опет ЈТривиц лута, казе "Она је затражила од министра Рајчевића да искористи углед, утицај и политички капацитет који има у редовима своје странке да посланици СНСД-а ...." Она пита лопова и лазова, увазава га и диже му реп,то је ксо кад казес лопову- реци лоповима да не буду лопови!! Кад си толико мангуп сто ниди позвала Рајцевица да због своје дипломе и кривотворених докумената поднесе оставку????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

19.10.2019 12:44

Свака част Јелена али морате кренути и од својих редова па провјерити како су до дипломе дошли нпр пеђа вучићевић, крсто мичић па тек онда дејо којић и станишић и остали...

ОДГОВОРИТЕ
Name

јана

19.10.2019 13:38

Ако СНСД подржи прједлог закона који предлаже Јелена ,нема изузетака,дипломе свију из свих редова ће бити провјерене.

Name

Xxx

19.10.2019 15:22

А сто би прво кренули од својих редова, прво се креце од власти па онда даље. Уосталом предлозили су закон, нема изузетака...

Name

Ђорђе

19.10.2019 12:45

Поздрав за добре људе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

19.10.2019 13:40

Дипломе се купују на сваком кораку. Сто не затворите установе и људе који продају те дипломе. То би било лаксе, васа прица је само празна пропаганда. Лицно знам цовјека од родјења, садасњег директора поста. На овом примјеру сам изгубио наду у било ста боље и било какву промјену. Цовјек не да је купио диплому факултета вец и средње сколе, али сто је поразавајуце, цовјек има ментална ограницења и као такав постаје директор, јел је у Стевандицевој странци. Дакле, битно је бити у странци а не струцна способност и вазеца диплома. Ово је отисло толико далеко да једноставно нема нам изласка ни спаса.!!!!

Name

Да

19.10.2019 13:22

Само ме интересује шта раде институције,тужилаштво ,МУП...када не реагују на инкрниминисана дјела,а све им сервирано само сложити и ето предмета ,кривичне пријаве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Министар Науке и само технологије ко фол

19.10.2019 13:41

Па он је дао висе изјава него Зељка Цвијановиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

19.10.2019 13:47

Може се Јелена донијети и закон, тешко ће се ријешити. Ми можемо имати закон најбољи на свијету, мислим да то можемо назвати "Анатомијом друштва". Рецимо препишемо најбоље законе из Шведске, Њемачке и слично. Али код нас је "Физиолпгија друштва" болесна. Имате анатомски гледано све дијелове на човјеку, а он само што није умро. Он има антомски све, али физолошки он је болестан човјек. Наше друштво је болесно, дуго се радило на томе, и само га може оздравити налет нове младе, поштене и паметне енергије. Ове "Мамлазе" треба жестоко казнити, баш да запамте. Тако да следеће генерације запамте, да ће доћи неко; стрпати их на доживотну робију, одузети им све покрадено и удаљити из политичког и друштвеног живота, законом. Зашто су дуго "Партизани", до Титове смрти били поштени, зато што су имали примјере партизански смакнућа, пријеким судом. Нисам ја за то што су радили партизани, али демократским методама могу се Мамлази искоријенити и стрпати у кавезе, законом прописане. Људи који су свеколику мржњу избацили из себе, националну, вјерску или било коју другу, могу мијењати стварност на боље. А то мора почети кад тад, а Почело Је... Многи ће покушати бјежати пред законом, али Орбан губи, Русија је далеко, Кина још даље, а други Вас враћају нама. Зато ви полусвјетови ово што читате, чувајте доказе да умјесто доживотног затвора, по правим непоткованим судијама, да добијете ниже казне, а и то се у закону предвиђа. Балкан је Америци стао на жуљ и следи чишћење.....Поздрав добрим људима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

19.10.2019 13:56

Да секта има добре и јасне намјере неби штанцали дпломе за своје послушнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

19.10.2019 14:06

Гдје је др Селак стекао диплому доктора ,а нема ни средњу школу мутавац сеоски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

19.10.2019 16:00

Можда има факултет у Шарговцу? Ја не знам.

Name

Јок море

19.10.2019 14:37

Оно што је сигурно у овом одсудном часу је то да се проблем фалсификата, лажних диплома, привилегованих студија, неће ријешити преко чича дража. Поготово преко њега неће моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кизан

19.10.2019 15:17

Дати отказе у јавном сектору свим дипломцима приватних универзитета, а свака их је странка добрано ухљебила, и то поприличан број. Без пардона, ни по бабу ни по стрицевима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

19.10.2019 17:11

Тако се ради, кратко- јасно, резултате на сто. Али, мислим да, докле је овај резим на власти, нецемо доцекати истину о "дипломама" Дјокица, Клосарца и осталих њихових "интелектуалаца", због једне цињенице да би их мало остало са правим дипломама. Морали би многи да лете са одредјених, високо плацених, мјеста, па, рецимо, не би могао пропали месар бити замјеник нацелника Опстине, као сто је слуцај у Ист. Н. Сарајеву.(цаст свим постеним занимањима, али, напросто, за неке позиције треба одговарајуца сколска спрема, радно искуство и сл. Многи од њих имају дипломе, али немају сколских другова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто

19.10.2019 21:34

се студенти државних факултета не побуне, изађу на улици и не траже отпуштање са посла свих са дипломама приватних факултета и забрану њиховог рада до даљег? Нема међу њима ниједног који је знањем стекао диплому. Студенти, шта чекате? Вријеме пролази и мјеста за вас неће бити, маколико ви били активни у владајућој странци. Пробудите се, студенти су увијек били друштвена авангарда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

20.10.2019 15:01

Овдје нису проблем лажне дипломе, њих је најмање, проблем су приватни факултети и њихови критеријуми тако свако ко плати школарину има диплому некаквих факултета које нажалост држава признаје и на тај начин изједначава њихове дипломе с нашим дрзавним, већином озбиљних факултата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

12.06.2020 19:59

Засто би ико имао праву диплому кад Правница у пд болници казе има све потписе и то је одговор на провјеру дипломе... Изгледа да је и она купила диплому правног факултета као и њезин стиценик станко бацо самопрогласени хирург који је скупио потписе у бгд и то из њемацке радеци тамо... Браво за тзв правницу и браво за тзв хирурга и браво приједорску болницу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

14.06.2020 17:33

Чула сам да је тај доктор спретан, да је за вријеме специјализације у Београду побјегао у Њемачку и зарадио 150.000км. Добро је ако је све могао за себе задржати

Name

Прр Авда

14.06.2020 17:37

Човјека кренуло, још ће догурати до примариуса