Боксер одустао од тужбе против Огњена Кузмића

- Боксер Дражан Јањанин (30) из Приједора неће тужити српског кошаркашког репрезентативца Огњена Кузмића (29) који је скривио саобраћајну несрећу у јулу ове године у Рамићима код Бањалуке.

Република Српска 19.10.2019 | 09:27
Боксер одустао од тужбе против Огњена Кузмића
Јањанин је раније изјавио да ће тужити Кузмића, јер, како је рекао, кошаркаш се није сјетио ни поруку извињења да пошаље, иако је, возећи пијан, могао убити њега и кума који га је возио. Јањанин се касније, ипак, предомислио.

“Нисам покренуо никакву тужбу, нема потребе за тим. Сматрам да су медији то преувеличали. Огњен ме је позвао када му је било боље и извинио се”, казао је Јањанин "Гласу Српске".

Додао је да је несрећа била страшна, али да се на срећу све добро завршило јер нико није страдао, те да жели да се та прича заврши.

На питање да ли су се он и Кузмић нагодили, односно да ли му је кошаркаш платио како не би покренуо тужбу, Јањанин је негирао наводе те да не зна ко је покренуо приче да му је Кузмић платио да га не тужи.

“Људи причају да сам узео новац, упорно ме зову и питају, али не желим да коментаришем то”, нагласио је Јањанин који је у несрећи, како је раније изјавио, повриједио главу и руку.

Несрећа се десила 14. јула када је "порше" у којем су се налазили Кузмић и његов сапутник Богдан Илић након кривине на магистралном путу Бањалука-Приједор излетио у супротну траку и ударио у задњи крај БМW у којем су били боксер Јањанин и његов кум Марко Мијатовић.

Јањанин се враћао са боксерског меча у Њемачкој, а у Бањалуци га је сачекао кум, који га је возио кући. Прије кривине је великом брзином излетио џип који је прешао у њихову саобраћајну траку. Мијатовић је смотао волан према банкини, тако да их је ауто ударило у задњи точак након чега су завршили на крову у јарку.

“Успјели смо да разбијемо стакло и да се извучемо из аута. Одмах смо кренули ка џипу који је био неколико стотина метара од нас. Док смо стигли, већ су људи стали аутом како би помогли да окрену преврнуто возило, али нису успјели да повријеђеног Кузмића и Илића извуку из преврнутог џипа”, изјавио је раније Јањанин.

Тада је рекао да је полиција уз помоћ ватрогасаца узвукли повријеђене из џипа, те да су сви превезени у Универзитетски клинички центар Републике Српске. Кузмић је потом хеликоптером превезен на лијечење у Београд, гдје се убрзо и опоравио.

Тужилаштво

У Окружном тужилаштву Бањалука су рекли да је извјештај против Огњена Кузмића достављен 11. септембра због угрожавања јавног саобраћаја.

“Предмет је додијељен у рад поступајућем тужиоцу и налази се у фази истраге. С обзиром на то да се поменути кривични предмет налази у фази истраге не можемо саопштити више информација”, саопштили су из Окружног тужилаштва.

(Глас Српске)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

19.10.2019 10:29

Прпа моја србендо..није бокс у рингу,бего у животу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

19.10.2019 13:19

...И у џепу. Чекамо вијест да је и тужилаштво постигло нагодбу с Кузмићем и обуставило истрагу и поступак.