Стокхолм: Готова каријера, Типса изгубио 1/4-финале!

Типсаревић спасао девет меч лопти, па испао са последњег турнира у каријери! Српски тенисер Јанко Типсаревић поражен је од Јуичија Сугите у четвртини финала турнира у Стокхолму.  Будући тениски "пензионер" стао је на корак од полуфинала турнира у Стокхолму. Јапанац Сугита славио у "тај брејку" трећег сета.

Тенис 18.10.2019 | 23:35
Стокхолм: Готова каријера, Типса изгубио 1/4-финале!
Након велике борбе и више од три сата игре, Јапанац је успео да после три сета (6:2, 4:6, 7:6) савлада нашег играча и пласира се у полуфинале.

Типсаревићу је ово био последњи турнир у сингл конкуренцији у каријери, а званично ће се од тениса опростити на Дејвис купу, који се од 18. до 24. новембра игра у Мадриду.

Након убедљивог тријумфа над Фоњинијем у претходној рунди, наш тенисер није ушао баш најбоље у меч, а то је Сугита знао да искористи – направи два брејка и рутински стигне до првог сета.

У другом сету, Типсаревић је одиграо доста сигурније, а обојица играча су чувала своје сервисе, све до деветог гема, када је Јапанац поклекао и претрпео брејк, који је аутоматски значио и губитак сета.

Слична ситуација виђена је и у трећем, одлучујућем сету, када се Типсаревић суочавао са чак девет меч лопти, које је успео да спаси.

Ушло се у тај-брејк, српски тенисер је одлично стартовао, повео са 2:0, али потом Јапанац веже пет поена заредом и долази надомак тријумфа.

Типсаревић је успео да врати мини-брејк и приђе Сугити, али то је било све. Јапанац је успео да одбије последњи налет српског тенисера и пласира се у полуфинале, у ком ће се састати са Денисом Шаповаловим.

Крај једне сјајне каријере, која је могла да буде и много блиставија да није било хода по паклу због повреда. У величанственом стилу се Јанко Типсаревић опростио од тениса. Спасао је девет меч лопти на последњем АТП турниру у каријеру, у Стокхолму, али је на крају морао да пружи руку бољем, Јуићију Сугити.

После три сата и 12 минута игре Јапанац је сломио Јанков отпор и славио са 6:2, 4:6, 7:6. У том трећем сету није било брејкова, сваки играч је чувао свој сервис, да би се дошло до тај-брејка. Са 7:4 у том завршном чину Сугита је дошао до тријумфа, искористивши тек девету мечу лопту, јер је неколико пропустио у 10. и 12. гему меча.

Јанко Типсаревић је одиграо свој последњи АТП турнир, у 35. години. У каријери је освојио четири титуле, као и Дејвис куп са репрезентацијом Србије, а највећи рејтинг му је било осмо место у априлу 2012. године.

Што се тиче гренд слемова, најдаље је стигао на УС Опену, где је у два наврата био четвртфиналиста. Сигурно је Типсаревић могао много више да направи у каријери, да га серија повреда у последњих четири-пет година нису на дужи период одвајале од терена.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар