ШПА: Гранада одмах иза Реала!

Андалужани ноће на другом месту табеле.  Гранада не мисли да стане: Друго место у Примери за Андалужане! Екипа Дијега Мартинеза и даље је хит шпанског првенства.

Фудбал 18.10.2019 | 23:21
ШПА: Гранада одмах иза Реала!
Чудно изгледа табела Примере ове вечери. Први је Реал, а иза њега – Гранада! Тим из Андалузије искористио је добар распоред и добру форму и победом нас Осасуном дошао је на место које је до сада могао само да сања – 1:0.

Укупно 24 године је Гранада играла у првој лиги Шпаније и највећи успех су јој два шеста места. Ко зна колико ће ова добра форма да јој потраје, али док траје, играчи и навијачи на Нуово лес Карменесу – уживају.

Осасуна је дала све од себе. Чак је била и боља у добром делу меча. Ипак, гол који је постигао Дуарте у 38. минуту био је једини на утакмици. Госте је хватала све већа нервоза како се меч ближио крају, да би кулминирало код Франа Мериде, који је за минут добио два жута картона у судијској надокнади.

Пораз од Реал Мадрида (2:4) и пауза због термина за репрезентације нису зауставили захукталу Гранаду!

Хит Примере ове сезоне у првој утакмици 9. кола савладао је на свом стадиону Осасуну 1:0 и задржао позицију при врху Примере. На фантастичном другом месту, са само бодом мање од Реала.

Победу Андалужанима у овом сусрету донео је штопер Домингос Дуарте, који је у 38. минуту био највиши на центаршут из корнера.

Гранада ће у наредном колу поново играти код куће, против тренутно шесанестопласираног Бетиса, што ће бити одлична прилика за екипу Дијега Мартинеза да настави са победема. Досад их је уписано пет, уз два ремија и два пораза.

Што се тиче Осасуне, тим из Памплоне је на 11 месту Примере, али би могао да падне када буде комплетирано ово коло. Дарко Брашанац је био стартер, а на терену је остао до 77. минута.

ПРИМЕРА - 9. КОЛО

Петак

Гранада - Осасуна  1:0 (1:0)
/Дуарте 38/



Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар