Москва: Рубљов прејак за Милојевића у 1/4-финалу!

Руски тенисер Андреј Рубљов савладао је Николу Милојевића са 2:0 у сетовима (6:2, 6:3) у четвртини финала Купа Кремља.  Милојевић далеко од полуфинала, на Чилића иде Рубљов.  Српски тенисер је уз доста среће стигао до четвртфинала турнира у Москви, али у петак увече је био инфериоран у дуелу са 31. на свету.

Тенис 18.10.2019 | 22:28
Москва: Рубљов прејак за Милојевића у 1/4-финалу!
Домаћем играчу било је потребно сат и 12 минута игре да би се пласирао у наредну рунду, где ће играти против Марина Чилића.

Након два сигурна сервиса на старту меча за оба тенисера, Рубљов успева да два пута заредом направи брејк и тако дође до предности.

Успео је Милојевић да узврати, а затим опет изгуби гем на свој сервис, да би 31. тенисер света успешно привео први део игре крају.

У другом сету виђен је сличан развој ситуације, Милојевић је три пута претрпео брејк, па је фаворизовани Рус успео да дође до рутинске победе.

Турнир у Москви игра се за наградни фонд од 840.130 долара.

Андреј Рубљов оправдао је више од 100 места предности на АТП листи у односу на Николу Милојевића, савладавши га резултатом 6:2, 6:3.

Тиме се 31. рекет света пласирао у полуфинале Купа Кремља, где ће се састати са трећим носиоцем Марином Чилићем, најбоље рангираним преосталим играчем.

Други пар чине италијански ветеран Андреас Сепи, који је изненадио главног адута домаће публике Карена Хачанова и Француз Адријан Манарино, који је у два сета био бољи од Душана Лајовића.

Милојевић, без обзира на лагану елиминацију, може бити задовољан урађеним у Москви. Кренуо је из квалификација, испао у другом колу, па ушао у главни жреб као "срећни губитник", након одустајања првог носиоца, Данила Медведева.

Уласком у његове "патике", Милојевић је добио врло повољан жреб. Био је слободан у првом колу, да би у осмини финала победио руског тинејџера Алена Авидзбу, који је имао специјалну позивницу за овај турнир.

Овим резултатом помериће се (тренутна је процена) на 150. место АТП листе и између осталих претећи Виктора Троицког.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар