Барселона: Више од пола милиона људи на улицама

Маскирани демонстранти сукобили су се данас с полицијом у центру Барселоне, петог дана протеста због изрицања затворских казни каталонским сепаратистичким вођама.

Свијет 18.10.2019 | 20:32
Барселона: Више од пола милиона људи на улицама
Демонстранти су бацали камење и конзерве на полицајце и запалили канте за смеће на једном од главних булевара, пренио је Ројтерс.

На хиљаде њих махали су каталонским заставама и узвикивали "Слобода за политичке затворенике".



Путеви који воде ка граду били су препуни људи који су дошли из цијелог региона како би се придружили масовном протесту због одлуке шпанског Врховног суда о затворским казнама.

Синдикати су позвали на генерални штрајк, а ученици бојкотују часове већ трећи дан.

Шпанско Министарство унутрашњих послова распоредило је полицијске снаге у граду и упозорило да ће реаговати ако дође до нереда.

"Током седмице, као што знате, било је насилних инцидената у Каталонији. Њих су организовале мање групе, које су веома добро организовање", рекао је шпански министар унутрашњих послова Фернандо Гранде-Марласка и истакао да то неће проћи некажњено.

Неколико главних улица у Барселони је затворено за саобраћај због данашњих демонстрација, док су регионални возови и градски метро радили по редукованом реду вожње.

Обиљежје Барселоне, катедрала Саграда фамилиа, данас је затворена, а фудбалски меч између Барселоне и Реал Мадрида, који је требало да се одржи 26. октобра, одложен је из безбједносних разлога.



(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДОКТОР

18.10.2019 19:32

У Бањалуци нема протеста јер народ живи лијепо, зато багро бањалучка трпи клоца додија и не куцкајте више ништа по интернету, као типа “лоше нам је”, ту сте оно баш јаки. Срам вас било, да Вас, а не оног клоца на власти, он само користи гужву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма болан

19.10.2019 08:07

Како сте ми сви дрцни кад је писати. Људино драга изадји ти на демонстрације. Не призивај белај ни теби ни мени. Сви политицари су исти запале такве као ти па из неког хотела координирају демонстрацијама.