ПЛ: Ливерпул иде у Манчестер као велики фаворит!

Може ли Јунајтед да изненади?

Фудбал 19.10.2019 | 09:16
ПЛ: Ливерпул иде у Манчестер као велики фаворит!
Први сусрет одиграли су 28. априла 1894. године, до сада су били ривали тачно 202 пута, а није било превише случајева када је један тим био фаворизован као сада шампион Европе.

Ливерпул ће у недељу у 17.30 часова истрчати на терен Олд Трафорда са амбицијом да настави перфектан старт сезоне и да тријумфује и у деветом колу Премијер лиге. 

Екипа Јиргена Клопа дочекује тај меч у одличном расположењу, али уз бригу око наступа неколико играча. Пре свих, Мохамеда Салаха, који је повредио зглоб у последњој утакмици пре паузе (против Лестера). Уз њега, повређен је и штопер Жоел Матип, који не игра од прошлог месеца.

Немачки стручњак није хтео да говори о њиховом статусу, за разлику од свог колеге Оле Гунара Солскјера, који нема шта да крије око повређених Пола Погбе и Давида Де Хее, који су "пали" током наступа за националне тимове. 

Они сигурно неће бити у тиму.

"Не очекујем да Де Хеа игра, мада повреда није страшна као што смо се плашили. Када сам гледао његов наступ за репрезентацију и док сам пратио како излази из игре, помислио сам да ће одсуствовати бар месец дана, јер је и раније имао проблема са мишићима. Међутим, није страшно како сам се плашио", рекао је Норвежанин о Шпанцу.

За Манчестер јунајтед ова утакмица може да буде и савршена и најтежа могућа. Са једне стране, "црвени ђаволи" ће имати шансу да великим тријумфом "пресеку" изузетно лош старт сезоне, током којег су освојили само девет бодова у осам кола.  Са друге стране, табела јасно показује од кога се очекује да тријумфује.

Шта ви мислите, ко ће славити на Олд Трафорду?

Посматрајући ривалство од почетка и краја 19. века, Јунајтед је у предности са 80 остварених победа наспрам Ливерпулових 66, док је 56 пута било нерешено.

Два дана пре дербија, чини се да у Манчестеру не би имали ништа против и да буде "икс" у утакмици након које ће Солксјеров тим почети да се припрема за гостовање Партизану у трећем колу Лиге Европе у четвртак. Такав, нерешен епилог обрадовао би и плаву страну тог града, која навија за Сити.

Парови 9. кола

У суботу

Евертон - Вест Хем 13.30
Борнмут - Норич 16
Астон вила - Брајтон 16
Челси - Њукасл 16
Лестер - Барнли 16
Тотенхем - Вотфорд 16
Вулверхемптон - Саутемптон 16
Кристал Палас - Манчестер сити 18.30

у недељу

Манчестер јунајтед - Ливерпул 17.30

у понедељак

Шефилд јунајтед - Арсенал 21.00

Табела: Ливерпул 24, Манчестер сити 16, Арсенал 15, Лестер 14, Челси 14, Кристал Палас 14, Барнли 12, Вест Хем 12, Тотенхем 11, Борнмут 11, Вулверхемптон 10, Манчестер јунајтед 9, Шефилд јунајтед 9, Брајтон 9, Астон вила 8, Њукасл 8, Саутемптон 7, Евертон 7, Норич 6, Вотфорд 3.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар