БН: "Павгорд" хоће да оживи "Житопромет"

- Компанија "Павгорд" из Фоче кренула је у масован откуп потраживања свих повјерилаца некадашњег семберског млинског гиганта "Житопромет" како би касније, у стечајном поступку, могла да уради квалитетан план реорганизације компаније, рекао је данас адвокат "Павгорда" Милош Стевановић.

Република Српска 18.10.2019 | 14:53
БН: "Павгорд" хоће да оживи "Житопромет"
"Инвеститор има намјеру да одмах по класичном отварању стечаја упути понуду за закуп некретнина да би покренуо производњу", рекао је Стевановић новинарима.

Он је најавио да ће "Павгорд" у "Житопромет" уложити укупно 15 милиона КМ, од чега се пет милиона КМ већ исплаћује радницима и другим ситним повјериоцима.

Стевановић је рекао да ће остатак новца бити употребљен за покретање производње, откуп пшенице и кукуруза, те оно најважније - да радници добију назад посао.

"Истичем да ово ни на који начин није усмјерено директно против Слободана Павловића, који је био већински власник `Житопромета` и са којим смо у више наврата покушавали да нађемо заједнички језик", поручио је Стевановић.

Према Стевановићевим ријечима, стечај је био једини начин да компанија буде враћена на прави пут.

Он је навео да је до данас исплаћено 156 радника, а има их 180, који ће ускоро добити и понуде да се врате на посао у "Житопромет".

Стевановић је рекао да ће ранији техничко-технолошки процеси ове компаније бити у потпуности настављени и да се већ ради на окупљању људи који ће покренути производне погоне.

"Али, наравно, морамо испоштовати законске процедуре и сачекати увођење класичног стечаја да би са стечајним управником и одбором повјерилаца договорили све услове. Надамо се да ће ово бити најкраћи стечај у историји града", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, рочиште је заказано за 26. новембар.

Инвеститор који намјерава да оживи рад "Житопромета" и врати раднике на посао откривен је на конференцији за новинаре која је одржана у просторијама ове бијељинске компаније., преноси Срна.



(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

здравко

18.10.2019 14:37

Која је то фирма у региону која је отишла у стечај и после покренула производњу?можда покрену попови они имају пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоцанка

18.10.2019 15:26

Само ми који лицно познајемо Гоција знамо да коју он фирму купи, та фирма и опстаје.. У Фоци минимум 40% градјана ради код њега... па сами израцунајте колико је то породица који имају сигуран хљеб у рукама..

Name

ФОЦА ДЕЛИЈА

18.10.2019 22:31

АХА, КУПИ ФАБРИКЕ И ПРЕТВОРИ ИХ У ГАВРОВЕ ПЦЕЛИЊАКЕ И САЛОН Е ЗА СВАДБЕ И САХРАНЕ.

Name

Миливоје

19.10.2019 06:30

Јако добра вијест,али цуди сукоб интереса адвоката Стевановица који је троструки адвокат(радника,синдиката и Павгорда). За идеју Павгорда свака цаст. Иако је Зитопромет у јако,јако лосем стању(екомомском,производном,организационом) плус су објекти без кровова,огољени,и ако стизе зима,ипак јос увијек мирисе Зитопрометов хљеб и пецива јос брује млински уредјаји у насим мислима. Павгорд с наведеним средствима мозе покренути све функције Зитопромета. Ипак било би.боље да се неко из Павгорда огласи а не да портпарол за све и сваста буде само адвокат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миливоје

19.10.2019 11:07

Истог сам мисљења, адвокат на три стране убире приходе, Зитопромен мозе и мора радити, Павгорд добар избор уколико зели покренути овај гигант јер бице добро и њему и радницима-садасњим и будуцим, тако да ако је то циљ свака цаст и сву срецу зелим...