Звезда се враћа с повређеним Гистом и са отвореним питањима...

Центар црвено-белих није могао да помогне у Тел Авиву због бола, а презимењаци на "јединици" и "четворки" због проблема у њиховој игри који почињу да брину.

Кошарка 19.10.2019 | 22:50
Звезда се враћа с повређеним Гистом и са отвореним питањима...
Црвена звезда прошла је ролеркостер у Тел Авиву, после којег ће слетети у Београд са горким укусом у устима и повређеним Џејмсом Гистом, кога је заболела препона.

После 35 минута проблема и игре без нападачког ритма, Били Берон имао је велику шансу да у пуној хали избрише бледи наступ и да тројком за вероватну победу заокружи јуриш црвено-белих на "српски" погон (Човић, Добрић, Давидовац). Међутим, лопта је додирнула један, па други део обруча и њеним изласком из коша нестала је Звездина шанса да победом покрије пропусте, падове и детаље који брину. 

Ти детаљи се пре свега тичу тандема странаца, доведеног да носи игру екипе: Лоренцо Браун - Дерик Браун.

"Уклопиће се и Д. Браун, полако", рекао је Томић после победе у првом колу АБА лиге против Приморске, а оно што је познати Американац до сада показао заиста не наговештава скору адаптацију. 

Са једне стране јесте било очекивано да елитној "четворки" буде потребно време после године без такмичарске кошарке, а са друге стране делује да му Томић пре свега због дискутабилне енергије и тактичких пропуста "сече" минутажу на занемарљиве роле у практично свим евролигашким утакмицама.

Против Панатинаикоса играо је 12 минута, а и у дуелима против Фенербахчеа и Макабија одгледао је завршницу са клупе. У Штарк арени је прошле седмице играо укупно 13 и по минута, а прошле ноћи мање од четири (3:55).

Бивша "четворка" Локомотиве и Ефеса самоуверено је уверавао новинаре на промоцији да ће "видети у каквом је стању после пропуштене сезоне", али то што се за сада види доводи у питање и његов статус појачања и његово место испред Борише Симанића, који не игра.

За разлику од Дерика, Лоренцо Браун је у тријумфима против Фенербахчеа и Приморске показао шта може да донесе, на обе стране терена, али још није ухватио неопходан ритам.

Амерички плејмејкер још се адаптира на европску кошарку, евролигашку одбрану и не би ни требало очекивати да ће тај процес проћи без последица, а синоћни наступ био је пример тих нуспојава. Промашено закуцавање и ударац лактом у главу потпуно су га избацили из утакмице на старту, па су улогу "плеја" носили други играчи - најконкретније Звездин "бекап" плејмејкер Човић, а најдуже принудни организатор игре, Џенкинс (32 минута).

За бившег "плеја" Минесоте, Финикса и Торонта има више кредита, али не и више времена да чвршће зграби своју улогу носиоца, јер му свакако адаптацију неће олакшати тежак распоред црвено-белих на старту Евролиге, који ће следеће недеље довести у "Пионир" вероватно најзвучнији састав најјачег такмичења - Барселону Светислава Пешића.

У међувремену, црвено-бели ће у недељу гостовати Крки у Новом Месту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар