ТЕГЕЛТИЈА ПОЧЕО, ЗОРА НАСТАВЉА: Каји и Бојићу 234.000 КМ из буџета РС

Софтверске услуге одржавања и техничке подршке систему централизованог обрачуна плата буџетских корисника, које су процијењене на 234. 000 КМ са ПДВ-ом, и у нарених годину дана пружаће “ММСЦОДЕ” Славка Бојића, Младена Милановића Каје, и годинама власти блиска фирма “Нитес”.

Република Српска 18.10.2019 | 11:37
ТЕГЕЛТИЈА ПОЧЕО, ЗОРА НАСТАВЉА: Каји и Бојићу 234.000 КМ из буџета РС
Након што је апсолутно задоминирао одржавањем чистоће у Бањалуци, мркоњићки тајкун Младен Милановић Каја се у Министарству финансија Републике Српске “претплатио” и на одржавање система обрачуна плата.

Први је схватио, ако се упорно молиш Богу, он ће те кад тад погледати. Њега не само да је погледао, него су ту прорадиле и много јаче емоције. Јер, како је Кају кренуло са бизнисом, то прелази сва овосвјетовна чуда. Универзалан је Каја. Бави се чистоћом, градњом и одржавањем путева, банкарством, пијачарењем, па може, вала, одржати и тај систем.

Капље Каји из разних јавних буџета, а актуелна министарка финансија Зора Видовић наставила је оно што је Кајин пријатељ из младости Зоран Тегелтија започео пред крај свог мандата. Софтверске услуге одржавања и техничке подршке систему централизованог обрачуна плата буџетских корисника, које  су процијењене на 234.000 КМ са ПДВ-ом, и у нарених годину дана пружаће “ММСЦОДЕ” Славка Бојића, Каје Саве Антонића и Милоша Ђурђевића, и годинама власти блиска фирма “Нитес”.

Ове фирме, баш као и претходне двије године, биле су једини понуђачи на тендеру. Снизиле су цијену за тек 351 КМ у односу на процијењену, а како им кликање очито добро иде, нови једногодишњи уговор су добиле 16. септембра.

Од јула претпрошле до септембра ове године на три тендера у овом министарству им је кануло готово 700.000 КМ!

ПАРТНЕРСТВО ТЕНДЕРА ВРИЈЕДНО

Славко Бојић основао је “ММСЦОДЕ” још 2007, али му чак ни добри односи са Милорадом Додиком, апсолутним владаром у РС, нису много помагали да се пробије на ИТ тржиште. Бојић је, међутим, вјеровао у ИТ будућност, али у том моменту никоме у власти то није било интересантно. За то вријеме преко свог “Процонтрола” кврцкао је послове приликом обнове Палате Републике и тадашњем Клиничком центру РС продао инфо пулт за невјероватних 80.000 КМ.

У посао са “ММСЦОДЕ” ушао је са Савом Антонићем и Милошем Ђурђевићем, сувласницима фирме “Венера”, која је током катастрофалних поплава 2014. године била главни снабдјевач сада пропалих Робних резерви РС.

Антонић и Ђурђевић су блиски Додикови пријатељи, а неки од чланова њихове најуже породице, према писању медија, запослени су на високим позицијама у Министарству финансија још у вријеме Зорана Тегелтије.

Ипак, Додиков син Игор је стасавао, а рађала се и идеја о “Проинтеру”, ИТ тендер лидеру основаном 2015. године.

Међутим, како је “Проинтер” почео да граби тендерске милионе, тако је Бојић 2017. године пришао Тегелтији. Тог јула добија први тендер за одржавање система плата вриједан 231.000 КМ, али је морао довољно да ојача бизнис.

Озбиљног партнера видио је у Тегелтијином пријатељу и контроверзном мркоњићком бизнисмену Младену Милановићу. Милановићев “МГ Минд” тада оснива “Еуро Бонус” преко којег и купује 25 одсто удјела у “ММСЦОДЕ”.

У августу “ММСЦОДЕ” поново добија тендер у Министарству финансија од 234.000 КМ, али и “надоградњу пилот пројекта набавке електронских пломби” у “Електрокрајини” (290.000 КМ).

Напредне Бојићеве ИТ идеје тада стижу и до Фонда здравственог осигурања РС. Конзорцијум „ММСЦОДЕ“, „Ланацо“ и „Ерицссон Никола Тесла“, као једини пријављени понуђач, како је Журнал већ писао, представио је техничко рјешење за израду електронског здравственог картона (ИЗИС), што пореске обвезнике кошта 23 милиона КМ.

Крајем априла Бојић је за медије у РС изјавио да жали што је ова врхунска милионски вриједна идеја у јавности дочекана „на нож“. За њега је, како је тада рекао, будалаштина то што се јавност бави вриједношћу тендера, а не и програмом који ће “користити свим грађанима РС”.

Међу пословне занимљивости свакако спада и она да међу оснивачима “Еуро Бонуса” , уз “МГ Минд”, сада стоји и “Актива инвест” на чијем је челу Мркоњићанин Драженко Глогињић. Као контакт “Еуро Бонуса”, међутим, и даље је наведена маил адреса Кајиног “МГ Минда”.

(Журнал.инфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Вјерник

18.10.2019 09:45

Кад си прави православац и идес у цркву видис како ти се милиони врате. Само у цркву срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл Комуниста

18.10.2019 12:44

Рекао је патријарх да је Каја у рангу Кнеза Милутина ( највећег Српског ктитора) и све домаћински стекао са својих десет прста.

Name

И

18.10.2019 09:48

Ко је био јос на тендеру И колико је понудио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

18.10.2019 18:35

Славко Бојиц не зна ни правилно угасити рацунар,гарантујем зивотом,а он као уводи софтер.Ово је информација из прве руке,не тако давно сам радио за њега јер нисам ни знао какав је то лик у сустини.А тек га слусати како се муци док формира неку конструктивну реценицу је права гњаваза.Омиљена фора му је била у кафани извадити из дзепа 20-30 000 € и онда листати до средине док не надје новцаницу од 10 € да инпресионира конобарицу.Е такви вам данас судбину кроје и константно завлаце руке у васе дзепове.А ви се забављајте српством и слусајте Додика како брани српски идентитет а он је тог и такве довео !

Name

Милорад Мироточиви

18.10.2019 09:49

Како је Додо преузео власт ми градјани слусамо само једну те исту прицу пљацка, крадја, криминал, мито, корупција... Добро смо зиви уопште?! Или нас та појава надахњује и испуњава па смо се сродили са том свакодневни ом!?!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШТА РЕЋИ

18.10.2019 09:55

ГАМАД КОЈУ ОВАЈ НАРОД ТОЛЕРИШЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гага

18.10.2019 10:59

Патријарх Иринеј није погријешио када је рекао да је Каја значајнији од светих краљева Драгутина и Милутина. Тендери су само надоградња његове природне интелигенције. Само рејв & литургије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папакланд

18.10.2019 11:10

Ево резултата рада владе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

18.10.2019 11:36

Каја са Кесићем покрао десетине милиона марака у Хидроцентрали Бочац сад је пензионер Кесић постављен за директора градске Трзнице голи криминал неписмени дебили покрадосе све дрзавне тј народне паре Велики Срби .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опсег

18.10.2019 12:16

Кад ухвате Тегелтију за јаја вриштиће његови Тајкуни које је створио а не он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

18.10.2019 12:23

Колико.пара дас цркви, толико котирас на скали код бога. Ови из опозиције само пљују по владикама и цркви. Нек мало потегну новцанике и одмах це и бог погледати на њих...

ОДГОВОРИТЕ