Који директори лете из фотеља у Шумама Српске?

У минусу је 11 газдинстава у Шумама РС, а директори свих губиташа ће морати да своје позиције уступе неком другом. Ово су јуче, након “рибања” Источном Сарајеву, свако на свој начин,  поручили и премијер РС Радован Вишковић и в. д. генералног директора “Шума РС” Славен Гојковић.

Република Српска 18.10.2019 | 11:31
Који директори лете из фотеља у Шумама Српске?
Ипак, извори Српскаинфо блиски шумарским круговима, тврде да би било претјерано очекивати експресну смјену 11 директора. Ко ће у наредних неколико дана бити смијењен, а ко ће добити прилику да се „поправи“ до краја године, када истиче рок дат Гојковићу и његовој екипи, зависи, наводе наши извори, и од партијске припадности.

За сада је потпуно извјесна смјена на челу Шумског газдинства “Борја” Теслић, а могу се очекивати да ће у наредних неколико дана из фотеља летјети још двоје или троје директора.

– Уз Мишу Стојановића, директора шумарије у Теслићу, који је кадар СНСД и коме данас истиче в.д. мандат, на тапету ће се вјероватно наћи и неко од директора из Социјалистичке партије. Очекује се да ће то бити директор ШГ “Мајевица” Лопаре, Зоран Дондић, јер друга два газдинства, којима управљају социјалисти, нису у минусу – наводи извор Српскаинфо.

Мада је Гојковић јуче истакао да су најлошији резултати у Шумском Газдинству “Оштрељ” Дринић, који је прије само двадесетак дана преузела млада и енергична инжењерка шумарства Драгана Вулчевић, иначе кадар ДНС, све су прилике да ће прије ње на ред за “одстрел” доћи неки други директори.

Наиме, у Дринићу су, како наводе наши извори, ипак ствари кренуле на боље, а Вукчевићева је показала да озбиљно схвата свој мандат в.д. директорке, али је густо у Шумском газдинству “Врбања” у Котор Врошу.

– Од четворо директора именованих у септембру, након првих смјена у “Шумама РС”, Игор Андрић, који је дошао у Котор Варош се најлошије снашао. Тамо је стање катастрофално. Можда и неће бити смијењен, али му највјероватније неће бити продужен  в.д. мандант, који истиче у новембру – оцјењује извор Српскаинфо близак менаџменту “Шума РС” на Сокоцу, тврди Српскаинфо.

(БН)
(Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Коментари / 26

Оставите коментар
Name

ДОБРО ЈУТРО КОМШИЈА

18.10.2019 09:38

Добро јутро Радоване Килави!!! Нећеш ти никога смјењивати???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

18.10.2019 10:18

Хајд пипните оног у шипову све покрао али га штити ковач додиков кум

Name

пр

18.10.2019 10:21

МИНИСТРЕ ПАШАЛИЋУ, кад ћеш да смијениш директора ШГ Клековача Источни Дрвар Милоша Бјељца који је само прошле године заједно са сарадницима у фирми Дујаковићем, Граховцем, Боснићем, Јаћимовићем(ТВОЈИМ ШУРОМ)... покрао преко 800 кубика најбоље букве за шта цијели Дрвар, И. Дрвар, Рибник и Дринић знају и тако оштетио фирму за преко 70 000 марака и због тога има 2 кривичне пријаве и против њега се води поступак у Тужилаштву РС?КАД ЋЕШ И СМИЈЕШ ЛИ? СМИЈЕ ЛИ ВИШКОВИЋ, СМИЈЕ ЛИ ИКО?

Name

Бизмарк

18.10.2019 12:46

А дебели лопов из Рибника????

Name

..

18.10.2019 12:57

Тог из Рибника слабо познајем али Шпирићеве лопове Бјељца и Дујаковића знам добро.

Name

ре

18.10.2019 13:04

Само име каже, у Лопарама све лопов до лопова па и шумарија, очистити то од оних који су шумско газдинство довели у толики минуст. Ко то ове две седмице крчи шуме по Мајевици, одвезавши 100 камиона по 25 кубика буковине.

Name

ре

18.10.2019 13:15

под хитно мора бити забрањело ложење дрвета у градске топлане и котлове централног грејања.

Name

ИГОР АНДРИЋ

19.10.2019 18:46

човјек сам реце на састанку да је он фигура. Нема он појма

Name

прес

18.10.2019 09:44

Лете они који не слушају Лакетића и Стојичића и који им не носе паре на руке (није битна странка) јер Гојквић се ништа не пита!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мркоња

18.10.2019 11:21

Ма најгоре стање је у с.г.,,Лисина,, из Мркоњица, а нико га не спомиње. Тај нас бајни директор све покраде, а колико цујем да смо у дебелом минусу и он је био давно за смјену али га неко стити. То је срамота.

Name

..

18.10.2019 12:45

Највећи лоповлук је у СГ Клековачи, Источни Дрвар.Тамо Бијељац,Дујаковиц и још пар другова краду немилице вец годинама али их штити Шпирић па нико не смије ни провирити горе.Ни инспекција ни Управа ЈПШума.Бјељац има вец неколико кривичних пријава од стране дијела радника и бивсег директора али то све заташкава Шпирић.У М.Граду је сад Попадиц ,Чубрин човјек и Додик га лично штити тако да он неће из фотеље кад би све запалио.

Name

борац

18.10.2019 09:45

Моторке у руке и сјеци по реду то трази власт требају паре а сума ко сума расте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.10.2019 09:53

Никада чути гори вјести у свјету осим у РС гдје бурле најгорег криминала влада и не боли га никада глава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лопови

18.10.2019 10:05

У сваком шумском газдинству је тако...Па то свак зна да су се у свакој општини по неколико њих обогатили крадуци шуму....Наравно уз помоћ власти у свакој општини...Ако је у општини владао СДС њихови појединци су се обогатили на шуми..ако је СНСД онда су њихови...Због тога нико још није одговарао...а народ као народ цијени људе колико ко има пара...знаци да данас се највише цијене ЛОПОВИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

...ре

18.10.2019 11:28

нажалост.лопове из моје општине сви цијене и поздрављају их на улици с поштовањем.дно дна.

Name

борац

18.10.2019 11:36

Са правом се мозе реци да је ово лоповска дрзава .

Name

Лопови

18.10.2019 16:51

Па наравно да их цијене јер данас људи цијене људе по парама није битно како си их створио вец само да их имас....Ријец лопов данас је замијењена са ријеци успјесни бизнисмен. .....

Name

јааа

18.10.2019 10:50

Врло селективан приступ. И површан. Нису све управе и газдинства једнако богате шумом. Исто тако, оставити неког у фотељи само зато што је у плусу, а украо је са сарадницима милионе је глупост. Приједор је, рецимо, одличан примјер. Краде се од Новог Града до Дубице, шумске крађе је на претек, посао се додјељује подобним, фаворизују се појединци... А газдинство је у плусу. Треба то дубље мало прокопати. Није циљ бити рецимо 10.000КМ у плусу ако је реално 1.000.000КМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цервус

18.10.2019 20:20

Браво за коментар.

Name

рибар

18.10.2019 10:58

Какве користи од смјене директора код овакве организације и коришћења шума Српске? До сада сам предлагао рјешења, више никад. Једноставно, доста је шупака и папака, како у министарству за грађевинарство и екологију, тако и у шумама и водама Српске. Ја тврди да систем управе и газдовања шумама не ваља. Овај систем никад неће донијети ни 10% користи, све да су директори најпоштенији људи и највећи стручњаци из ове области у свијету. Дрвна индустрија у Српској се мора системски увезати од газдовања, до очувања, ревитализације и контролисаног коришћења,односно, развити као стратешка грана привреде у којој ће радити десетине хиљада добро плаћених радника и због које ће општине са шумским богаством за пет година постати најразвијеније не само у Српској, него у цијелој БиХ. Никола Лазаревић и ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ за то имају једноставно рјешење. Наравно да су ту авангардна рјешења и у области развоја пољппривреде и турзма као стзратешких грана привреде Српске, те убрзано рјешавање здраве животне средине, све као услова развоја ове двије привредне гране. Ускоро ћемо пред народ са рјешењима, било сами, или са програмским партнерима. Тада ћемо од народа затражити подршку да уведемо ред и дисцишлину, те да проведемо програм, прије тога, Никола Лазаревић више никога не учио како се ради, пун ми је к*рац српских политиканата, лопова и глупана, тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре рибар

18.10.2019 13:50

Људској похлепи нема краја, пошто је приведа уништене, ништа се не производи, остали су им природни ресурси да и њих униште и расподају. САмо то и раде 28 година од почетка рата. Секу се шуме, преостале, шуме који су расел стотинама година, нешто што је акумулирано 200 година, једна генрација ће да уништи за 30 година, и онда остаје голет. Истовремено никога не брине еколошка димензија проблема. У БиХ је 4.5 милиона возила која циркулишу по овој некада чистој еколошкој земљи. Ми смо народ без еколоке културе и без свести очувању животне средине. Данас свака будала моћже купити кола за 500-1000КМ и да не излази из њих. А овај народ је такав по менталтитету да не излази из кола и да не може ни 100м без кола. А осим тога воли да се воза, па имамо ситуацију да се народ даноноћно воза колима. Такође и народ, појединци немају свест о чувању шумских ресурса, мисле да шуме има и да се не може потрошити, па тако мисле да свако има право и у централно грејање ложити дрва, да свако има право да за зиму спржи по 25кубика дрвета. Замислимо када и тако свако домаћинство трошило 25 кубика на огрев пута број домаћинстава, и оде шума, опустошишмо и уништиђмо природу. Да би људима било јасније, да би се насекло 25 кубика дрвета, потребно је уништитли пола дулума, па чак и више просечне шуме. И тако људи ложе дрво за огрев, енергетска ефикасност је нула. просечно домаћинство ако се греје на дрво нема потребе да ложи више од три кубика, а то може да сакупи од сувог дрвета које пропада и лежи по земљи, труне. На тај начин би смо сачували наше шуме које нас још штите од лудачког загађења због стравичне аутомобилизације и загажења животне средина аутомобилима. Ако не сачувамо природни, умираћемо у загађеној и затроваој животној средини и канцера.

Name

Власеница

18.10.2019 12:22

У Власеници је најгоре стање али битно је да је директорица Тања изнајмила зглобни трактор од Петра Јелица из Модриче и ради с њим у Осмацима. Чисти сукоб интереса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шумар

19.10.2019 11:16

Светица је она!

Name

2 метра

20.10.2019 09:54

Кад це престати целулоза да се сјеце на 2м?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде Радић

20.10.2019 11:34

Ето чиме се наши медији баве...ко ће бити дитектор у којем шумском газдинству..Као да се ради о прелазном року у фудбалским клубовима..Кад нема државе и закона онда то може овако пише ко шта хоће,сијеку шуму ко како и кад хоће ..а све то води и осмишљава овај килави СНСД корумпиран и обезбожен до крајњих граница...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс1

20.10.2019 20:25

Шта је са ШГ Добој?

ОДГОВОРИТЕ