Вујошевић: Партизанов тим није по мом укусу!

Превише је странаца, запитајте се зашто српски играчи не желе да дођу. . .  „Волео бих да црно-бели изборе за Евролигу, јер би то оправдало овај систем“, додао је легендарни стручњак.

Кошарка 18.10.2019 | 23:14
Вујошевић: Партизанов тим није по мом укусу!
Најтрофејнији тренер у историји КК Партизан, Душко Вујошевић, прати вољени клуб и истиче да данашњи "парни ваљак" није по његовом укусу. 

Трофејни стручњак, који је тренутно на клупи румунског Клужа, напомиње да је превише странаца, а мало домаћих играча.

"Очигледан циљ је Евролига, а знамо да се до ње може на два начина, преко АБА лиге и преко Еврокупа. Мислим да ће бити лакше преко Еврокупа, то јест не лакше, него остварљивије. Радујем се свакој победи Партизана и волео бих да се изборе за Евролигу, јер би то оправдало овај систем", рекао је Вујошевић у интервјуу за Курир.

Нити је Румунија далеко, нити су везе Душка Вујошевића и Партизана олабавиле. Напротив, најтрофејнији тренер у историји црно-белих и из комшијске државе прати дешавања у српском спорту, посебно кошарци, а највише, разумљиво, клубу из Хумске у коме је провео чак 16 година.

Као такав позван је да говори и о актуелном тренутку Парног ваљка. Његова реч има тежину, задире дубоку, не искључиво у спортске поре и зато одјекује. Додуше, радују га резултати екипе Андрее Тринкијерија, која у осам утакмица има седам победа, не и начин на који је она селектирана.

Због чега Партизан није по његовом укусу?

"Тим није сасвим по мом укусу јер има превише странаца. Не може да буде оправдање то што је Драган Милосављевић летос изабрао да остане у Малаги, постоје и други играчи. А ако домаћи играчи не желе да дођу у Партизан, онда клуб треба да се запита зашто је то тако", пита се тренер познат по стварању врхунских кошаркаша.

Вујошевић је сматра да је добар део средстава за стабилизацију КК Партизан обезбеђен од стране државе, али да Црвена звезда и даље добија више.

"Скуп је то пројекат. Честитам управи на обезбеђеним средствима, која су у доброј мери највероватније стигла и као помоћ државе, као што је случај и у конкурентском клубу, верујем да је њему та помоћ још већа. Није ми само јасно због чега је та помоћ била безначајна кад је Партизан био доминантан. Да ли је била идеја да се тог момента Партизан сруши, па да се сад театрално подигне до другог места", подвукао је Душко Вујошевић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар