Објашњен ''проблем'' са Иванићем...

"Није склоњен из тима, био је повређен!" "Људи морају да схвате да је најтеже играти у Звезди, јавност тражи највише. На то мора да се навикне", објаснио је Милан Косановић ситуацију са креативним везистом Мирком Иванићем.  Прорадиће Мирко Иванић, крива је повреда.  Највећи проблем је био примицач, кажу у стручном штабу Црвене звезде.

Фудбал 18.10.2019 | 11:48
Објашњен ''проблем'' са Иванићем...
Када је Мирко Иванић зимус стигао у Црвену звезду очекивало се да буде део слагалице која је фалила Владану Милојевићу, али испоставило се да "уклапање" иде мало теже...

Одиграо је солидно полусезону, значајно допринео у победи против Партизана са две асистенције (2:1), међутим овог лета није остварио утицај на игру какав су сви очекивали. Био је "блед", посебно у наступима у Лиги шампиона, тако да га Владан Милојевић све ређе користи...

Приметили су то и навијачи Звезде пошто Иванић није био у протоколу за мечеве против Бајерна и Олимпијакоса, до је почео да изостаје и у Суперлиги почевши само четири утакмице.

Мирко Иванић није прецртан већ се опорављао од повреде и опет је у конкуренцији за стартних 11 у Црвеној звезди. То је порука из стручног штаба црвено-белих који и даље има велико поверење у везисту.

Подсетимо, Иванић је зимус дошао из БАТЕ Борисова у трансферу тешком 1.300.000 евра као велико и друго чекано појачање, али није оправдао очекивања на Маракани. Првих шест месеци у Звезди су прошли у периоду адаптције, цела екипа је била и силазној путањи, али се очекивало да Иванић од ове сезоне, када прође летње припреме, заигра на очекиваном нивоу. То се није десило, на 15 утакмица није постигао гол и уписао је само две асистенције, а у последње време га није било ни на клупи. Против Бајерна и Олимпијакоса је био ван протокола, против Напретка такође, у вечитом дербију је цео меч преседео на клупи, као и против Војводине у Новом Саду. Дакле, у најјачим утакмицама није играо, шансу је добијао против Вождовца, Мачве, Инђије…

Шта се то тачно дешава са њим?

У изјави за "Новости" помоћни тренер Милан Косановић објаснио је да "није тачно да је због слабије форме склоњен из првог тима", него је у питању повреда због које је радио одвојено од осталих саиграча како би што спремнији био у наставку сезоне.

"Иванић је вукао повреду примицача и зато је најбитније да је у претходном периоду успео да је преброди. Последњих десетак дана је био подвргнут специјалним тренинзима. Дуго се суочавао са боловима, сада су ти здравствени проблеми санирани и он се укључио у нормалан тренажни процес", казао је Косановић и додао да је свестан да су очекивања од Иванића велика.

Осим асистенција за Боаћија против Хелсинкија и Павкова против Копенхагена, Мирко Иванић је мало тога показао ове јесени, често је мењао и позиције што је свакако утицало на лошију форму, али је можда "најтањи" меч одиграо против Инђије.

Играо је на "свом месту", иза нападача, без утицаја на игру, тако да је потом прескочио и "вечити дерби" који је посматрао са клупе.

"Његов период адаптације је завршен и очекујемо да у догледно време пружа партије које су на Звездином нивоу. Подразумева се да се прилагодио са притиском који је нормалан у клубу као што је Звезда. Суочава се и са великим очекивањима која произилазе после његових игара у Војводини и Белорусији. Људи морају да схвате да је најтеже играти у Звезди, јавност тражи највише. На то мора да се навикне. Мислим да је и он сам схватио да је у Звезди најлепше играти када су добри резултати, али исто тако и најтеже када не пружаш оно што се очекује", објаснио је помоћни тренер Звезде.

Због широког ростера постоји велики број играча који чекају тренутак лоше форме и "ускачу" у тим, што се десило и са Иванићем пошто се Звезда додатно појачала у везном реду.

"Мирко је мењао улоге у тиму, изгубио је мало самопоуздања, али га је повреда највише успоравала. Не треба заборавити да је учествовао у уласку Црвене звезде у Лигу шампиона... Требаће му времена да достигне форму, а она се стиче кроз утакмице. Ми смо у стручном штабу сигурни да он има квалитет да се врати још јачи и да ће играти на нивоу који се од њега очекује", закључио је "Косан".

Видећемо да ли ће Мирка Иванића бити у данашњем мечу Црвене звезде против Рада (20 часова).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар