"Вјерујем да ће случај Давид бити ријешен, али не у мандату ове власти"

Чланови Групе "Правда за Давида" нису изгубили наду да ће случај убиства Давида Драгичевића бити ријешен, али не вјерују да ће се то догодити у мандату тренутне власти у Републици Српској.

Република Српска 17.10.2019 | 22:53
"Вјерујем да ће случај Давид бити ријешен, али не у мандату ове власти"
Члан групе, Озрен Пердув рекао је гостујући у емисији "Пулс" БН телевизије да је политика завладала правосуђем, те да је то разлог застајкивања у истрази.

Да ли ће убиство бањалучког студента Давида Драгичевића укоро бити расвјетљено?

„Тренутна гарнитура која је у Републици Српској не улива наду да ће се у догледно вријеме доћи до разрјешења“, рекао је Пердув.

Свој став Пердув објашњава цитирајући адвоката Зору Добричанин-Никодиновић.

„Поједини припадници Полиције прикривају доказе и прикривају злочине, докази су наштимани, све је добро намјештен сценарио. Убиство Давида Драгичевића је врло брутално“, цитирао је Пердув.

Политика је преко случаја Драгичевић поразила правосуђе.

„Проблем је што људи који управљају и извршном, и законодавном власти шапу држе и на судским дијелом власти. ми кад се на изборима боримо за промјену власти, ми се заправо боримо да склонимо ту шапу са судске власти. Боримо се да коначно може да се стане на пут извршној и законодавној власти.“

Као одговорне за не провођење истраге, Пердув означава и Високи судски и тужилачки савјет.

„Прича се о неком распаду ВСТС... Камо пусте среће да тог распада дође. Неки кажу даје то распад државе. Зашто би то био распад државе? Мислим да су се више уплашили за себе него за државу. Када се заљујају њихове позиције онда они то поистовјете са позицијама Републике Српске, ФБиХ или БиХ и на тај начин трују народе ове државе“, рекао је члан Групе „Правда за Давида“ Озрен Пердув у „Пулсу“ БН телевизије.

У међувремену, у Бањалуци, групи "Правда за Давида" није дозвољено окупљање. Чак је са мјеста проналаска тијела Драгичевића, на ушћу Црквене у Врбас уклоњно цвијетно срце које подсјећа на трагедију.

“Побацали су све што смо ми засадили на том ушћу, укључујући и двије дуње које смо засадили. Истовремено, у Сарајеву, на Илиџи откривен је споменик Џенану Мемићу. Нико није правио проблем да се открије ова плоча. У Бањалуци коју кандидујемо за европску пријестоницу културе надлежни чисте једно такво обиљежје”, упоредио је Пердув.

Он је навео да очекује већу подршку међународне заједнице у рјешавању случаја Драгичевић, те истакао да се неће одустати од трагања за истином и правдом од домаћих судова, па све до Суда у Стразбуру.






БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Правда за Давида

17.10.2019 22:54

Озрене, ко те не зна, скупо би те платио! Правда за Давида, апсолутно подржавам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

18.10.2019 06:31

Убице ће нестати а ДАВИД ће да живи !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Крајина

18.10.2019 08:18

Јеси ли то ти Његоше !?

Name

Архандјело

18.10.2019 03:45

МИ ЦЕКАМО, А ИМА НАС ПОСВУДА.УБИЦЕ И ЊИХОВИ ЈАТАЦИ НИСУ НИ СВЈЕСНИ КОЛИКО НАС ЈЕ. ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Озрене

18.10.2019 04:43

Млад, искрен, паметан, школован Озрен Пердув добро је рекао за лап топ који је на наводно украден па није га могла донијети Црквена 300 метара. И на питање водитељи це како они у полицији нису то могли испланирати када су слагали јавност Озрен каже па они не знају тумачити законе а да знају законе природе. Бахате сировине шљегле из Петровца, Дрвара,Биаћа у станици полиције Лазарево сви из Скендера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

18.10.2019 06:18

У полицији су нељуди,из околних села, Кнезева,боцца, Агина Села, Мајдана,сви радили у самарици,испекли јагње,и добили радно мјесто,из Кнезева за вријеме другог свјетског рата,био је случај,да је брата убио,родјеног,и снаху,јер је волио Тита,тај нецовјек,њихова дјеца и унучад,сједе у полицији , злотвори, безбозници,смета им и гроб од Давида,јели то по Бозијем,али узалуд бјезе ,од Бога не мозе нико побјеци, убити дијете све камере снимиле,где су јунацки"борци,све улизице,злотвор који је убио брата и снаху, стигла га је правда,из истога постоља син му се убио,ово је порука за убице,и полицију,ако разумију,

Name

Нострадамус

18.10.2019 06:09

Само лопови криминалци и убице нису за правду и они су против Правде за Давида.Само постен народ је за правду и истину.ПРАВДА ЗА ДАВИДА.Гледајуци синоц емисију па цитам да пису како треба правда за убијену дјецу током рата,а не подрзавају Правду за Давида.Па се питам који је то цинизам па сви у групи ПзД подрзавају и правду за сву дјецу убијена у рату јер ми једноставно подрзавамо правду.Они који не подрзавају ПзД не подрзавају ни правду за сву убијену дјецу у рату али тразе неко оправдање због своје злобе према групи ПзД, који је то људски сљам неописиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

18.10.2019 06:21

Браво Озрене !!! Истрајте до краја ! Подршка породици Драгичевић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кандидат

18.10.2019 06:42

Кандидат за нацелника странке Правда за Давида на следецим изборима.Инаце опције која је основала групу са неких 100 000 цлановаx 12е,и од тада губе сваку подрску.Фина лова

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

18.10.2019 07:15

Свака цаст Озрене! Паметан си и постен момак, настави тако. Имас подрску свих нормалних људи. Срецно! Правда за Давида!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.10.2019 07:16

Људи има и постених судија а има пуно висе лоповски, неструцних. Ја би тим судијама дао отказ и запослио нека раде са ссс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чим падну са трона власти сазнаће се истина

18.10.2019 07:37

Све ово указује на још један аспект, колико су одређене структуре власти које су директно умијешане у ову прљаву игру око убиства , неспособне да прикрију и слажу. Зезнули се , мислили да че им лако проћи као претходна убиства, међутим, за њих неочекивано, један конобар их жестоко нагазио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.10.2019 08:28

Хаха. Значи то је био циљ. Птобати прикупити мало подршке, па у политику. Олошу људски

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.10.2019 08:44

Злоцинци цисте мјесто злоцина, тако да нема разлога цудјењу засто уклањају срце, засаде и све остало. На тај нацин затиру све трагове и сјецања на убиство! Како год, ниција није до вијека. Не кривим власт, колико кривим овај тупави народ сто их бира...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сова

18.10.2019 09:29

Значи неће се решити никад, јер ови никад неће ни отићи са власти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.10.2019 10:21

Никад не реци никад.

Name

Дама

18.10.2019 11:18

Ово је брука невиђена толико доказа о убиству толико манипулаторских изјава да нико није одговоран ко јос вјерује у правосуђе српске.Само луд.

ОДГОВОРИТЕ