Спрема се највећи трансфер у историји Бразила!

А на потезу је Интер! Биће срушен рекорд Алешандреа Пата. . .

Фудбал 19.10.2019 | 16:52
Спрема се највећи трансфер у историји Бразила!
Од 10 највећих куповина у историји бразилског фудбала, чак три су биле дело Фламенга. Најпопуларнији бразилски клуб је прошле зиме оборио клупски трансфер рекорд када је за уругвајског везисту Ђорђијана ДеАраскаету платио 13.000.000 евра и реализовао трећи највећи трансфер у историји тамошњег фудбала. Рекорд држи долазак Алешандреа Пата из Милана у Коринтијанс за 15.000.000 евра пре шест и по година.

А сада се спрема убедљиво највећи трансфер када су куповине бразилских фудбалера у питању. И опет је понуда послата у Милану. Овога пута је купац Фламенго, а продавац Интер.

Великан са Маракане нуди Неразурима 26.000.000 евра за бразилског нападача Габријела Барбосу, популарнијег под надимком Габигол.

Подсетимо, реч је о нападачу којег је Интер купио пре три године за 29.500.000 евра за као једног највећих талената светског фудбала. Габигол је тада као 19-огодишњак дошао у Интер из Сантоса иако је имао још понуда од великих клубова. Међутим, у италијанском клубу се никада није уклопио, нити је показао делић потенцијала. Додуше, није ни добио баш велику шансу. На 10 мечева у којима је углавном улазио са клупе је постигао један гол и после само једне сезоне је позајмљен Бенфики. Ни у Лисабону није ништа показао, одиграо је само једну утакмицу и после само шест месеци је пребачен на нову позајмицу. У матични Сантос.

Тамо је опет проиграо и на 53 меча у свим такмичењима постигао 27 голова. Опет је постао интересантан другим клубовима. Сантос није могао да га задржи због високе плате из Интера (3.500.000 евра годишње), али јесте Фламенго који је у последње две године почео да улаже огроман новац за јужноамеричке фудбалске прилике. Поменути трансфер Де Араскаете је био само један од многих. У минуле две године су на Маракану доведена бројна  позната имена попут чувеног Дијега, Витиња из ЦСКА, голмана Дијега Алвеса из Валенсије, Рафиње из Бајерна, Филипеа Луиса из Атлетико Мадрида, Жерсона из Роме, некада најбољег играча лиге Евертона Рибеира... А стигао је и португалски тренер Жорж Жезус.

Резултат је пласман клуба у полуфинале Копа Либертадорес (чека их реванш против Гремија) и освајање регионалног првенства Кариока за клубове из Рио де Жанеира и околине. А на половини првенствене трке у бразилском шампионату, Фламенго се налази на првом месту и на добром путу је да после 10 година коначно освоји титулу првака Бразила. Поред свих великих појачања, за добре резултате је најзаслужнији управо Габријел Барбоса ’Габигол’. Прошле сезоне је био први стрелац лиге и најбољи нападач. И ове сезоне је убедљиво први стрелац шампионата са 19 голова на 28 досадашњих мечева. Са пет голова је и први стрелац Фламенга у Копа Либертадорес, а чак је опет дочекао и позив у репрезентацију Бразила после три године одсуства.Дао је 33 гола на 45 утакмица за славни Фла. 

Позајмица из Интера га веже за Фламенго до краја године када се завршава сезона у Бразилу. Фламенго жели да га задржи и зато је већ понудио рекордну суму за бразилске услове, али је питање да ли ће је Интер прихватити. Шушка се да су клубови попут Вест Хема и Кристал Паласа спремни да понуде дупло више од Фламенга, а заинтересован је и Шалке. Уговор са Интером га веже до 2022. године и Неразури ће гледати како да зараде што више на продаји. Међутим, пита се нешто и играч, а он не жели из Фламенга и Бразила. Спекулише се да би Фламенго у зависности од од расплета ситуације у Копа Либертадорес и бразилског шампионата могао да повећа понуду на 22.000.000 евра што би задовољило Интер. Уз услов да милански клуб добије првенство у евентуалним преговорима за куповину Фламенгове младе звезде Ренијера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар