Добијао 75.000€ да не "пљује" ПСЖ, а тужио их за 8 милиона!

Француз чека пресуду париског суда поводом тужбе против клуба са "Парка принчева".

Фудбал 21.10.2019 | 14:20
Добијао 75.000€ да не "пљује" ПСЖ, а тужио их за 8 милиона!
Хатем Бен Арфа је тренутно без клуба, прошле сезоне је био одличан у дресу Рена, али и даље није раскрстио са својим претходним клубом, Пари Сен Жерменом.

Француски фудбалер је тренутно у правној борби против "светаца", а из целокупног процеса на видело су испливали занимљиви детаљи.

Како наводи Л'Екип, Бен Арфа је тужио француски клуб у висини од 8.000.000 евра, због тога што је у периоду од априла 2017. до јуна 2018. био издвојен из екипе и није му било дозвољено да наступа за сениорски тим клуба.

Ипак, овај процес који траје пред судом у Паризу, открио је да је Бен Арфа током свог времена проведеног у ПСЖ-у имао бруто плату од пола милиона евра месечно и то ако испуни одређене услове. 

Бен Арфа је у ПСЖ провео две године, али је уписао само 32 наступа за клуб.

Први део плате, од 425.000 евра месечно, био му је загарантован, док је преосталих 75.000 евра добијао као "премију етичности". Она би му била исплаћена само уколико долазио на тренинге на време и уколико не би говорио ништа ружно о клубу у јавности.

Л'Екип наводи и да Бен Арфа само у децембру 2017. није успео да испуни услове за тај позамашни бонус, а 32-годишњи Француз је клуб тужио по два основа.

Он је ПСЖ тужио за нанет душевни и психички бол у висини од ЈЕДНОГ евра, док преосталих 7.999.999 евра потражује због тога што је услед прекомандовања у резервни тим остао без прилике да оствари индивидуалне и тимске бонусе које би добио да је био део првог тима.

"Сви играчи су били изненађени што не играм, укључујући и Нејмара, јер сам био одличан на тренинзима", рекао је Бен Арфа током суђења, док су из ПСЖ у свом саопштењу, између осталог, навели да нису морали да га користе у тиму ни по којем основу, као и да је "опште познато да он није довољно добро тренирао".

Одлука о целокупном случају биће донета 18. децембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар