Миротић дарује нови дом породици Којовић из Сјенице!

После летошњег пресељења из НБА лиге у Барселону, Никола Миротић наставља са великим акцијама доброчинства.

Кошарка 18.10.2019 | 23:42
Миротић дарује нови дом породици Којовић из Сјенице!
Кошаркаш Барселона је средином ове године обезбедио дом за породицу Варга из Вуковара, а крајем септембра је донирао 30.000 евра Хуманитарној организацији Срби за Србе, за потребе изградње куће седмочлане породице Којовић са петоро деце из села Трешњевица у општини Сјеница.

Седмочлано домаћинство чине родитељи Негосав и Сузана и њихово петоро деце - Немања (11), Викторија (9), Теодора (7), Виктор (6) и најмлађи Владимир (4).

Којовићи живе у кући, коју су добили на коришћење од шумарског предузећа, у којем је Негосав запослен и ради као шумар.

Поред Негосавове плате, као додатни извор прихода, породица остварује право на дечији додатак за четворо деце.

Стање куће у којој Којовићи живе није лоше, међутим проблем представљају лоше инсталације у кући, што је имало за последицу да једном приликом, Негосавовог брата удари струја у купатилу. На срећу све се завршило добро и без последица. Породица тренутно користи две собе и имају укупно четири кревета на којима сви спавају.

Којовићи су се прошле године задужили новачним кредитом у банци и купили плац на којем су планирали да започну изградњу свог породичног дома.

Захваљујући вишегодишњој сарадњи Хуманитарне организације Срби за Србе и Николе Миротића, породица Којовић са својих петоро деце ће до краја 2019. године добити свој новоизграђени и опремљен дом са основним кућним намештајем и белом техником како би мали Којовићи имали пристојне услове за даље одрастање.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар