Вучић о КиМ: Није све наше, а није ни њихово

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је за њега Косово дио Србије, али да неће да лаже народ и каже да је “све наше”.

Србија 17.10.2019 | 18:59
Вучић о КиМ: Није све наше, а није ни њихово
– Нећу да лажем народ и кажем да је све наше и лако ћемо ми то и да се јуначимо. То не подносим јер та лака рјешења обично воде до амбиса. Ја народу кажем није све наше, али није све ни њихово – рекао је Вучић за Пинк.

Он је рекао да потребно да се пронађе компромис, али да компромис не значи изгубити све.

– То је проблем друге стране, која мисли да може Србији да заповиједа, да прича глупости у вези са таксама и реципрочним мјерама… То говорим о Куртију и осталима – рекао је Вучић и позвао их да се “доведу у ред и да размисле шта причају”.

– Нисмо ми ваш ни брат, а камоли млађи брат, не можете да нас матретирате, јер не зависимо ми од вас, већ ви зависите од нас – поручио је Вучић. 

Такође, поручио је Албанцима да тек када се упристоје и престану да лажу, да прогоне Србе са сјевера, као и свих других дијелова КиМ, дођу и кажу да желе да разговарају и да ће онда онда и услиједити разговори.

Предсједник Вучић рекао је да Србија наставља пут ка Европској унији, да прати ситуацију у свијету, али да истовремено никоме неће дозволити да јој угрози пријатељство са Русијом или Кином.

– Ја вјерујем да ће Француска остати при свом ставу и да они траже неку нову методологију за ЕУ. Подржавам да Албанија и Сјеверна Македонија добију почетак преговора, плашим се да то неће добити, а и за нас ће бити теже процедуре. Вјерујем да ћу у новембру видети предсједника Макрона у Паризу и да ћу тада детаљније моћи да разговарам, а потом ћу се састати и са Путином.

Он је додао да се Србија неће мјешати у дешавања у Сирији пошто су и Турци и Сиријци пријатељи Србије, изјавио је Вучић и додао да ће Србија у случају да Турска због тог сукоба пусти избјеглице ка Европи поступати онако како буде договорено са европским партнерима, као и да људи у Србији не треба да брину.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Љубо

17.10.2019 20:45

Како мислиш није наше. У уставу пише да је то дио Србије. То би као најбољи студент права требао да знаш.

ОДГОВОРИТЕ