СДС: Додика су обманули савјетници

Милорада Додика су очигледно обманули савјетници или су његови савјетници тешке незналице због чега Додик о себи шаље ружну слику као необавјештеном политичару, рекла је Александра Пандуревић (СДС).  

Република Српска 17.10.2019 | 18:40
СДС: Додика су обманули савјетници
Коментаришући Додикове изјаве да је Савјет министара БиХ у техничком мандату усвојио Акциони план за реализацију приоритета из аналитичког извјештаја Европске комисије без сагласности Владе Републике Српске у емисији Дан уживо на Н1 телевизији.

„Сви нивои власти укључујући Владу Републике Српске су постигли сагласност око 691 мјере и препоруке како ће одговорити Европској комисији. Остало је спорно 38 препорука и у овом Акционом план који је усвојен речено је да институције у БиХ нису постигле сагласност о реализацији ових препорука и то ће бити накнадно усаглашено кроз механизам координације“ – истакла је Пандуревић, наглашавајући да је вођено рачуна о механизму координације у овом Акционом плану.

Пандуревић је истакла да је Европска комисија у извјештају БиХ дала око хиљаду препорука и мјера шта треба да урадимо као земља, од којих је 135 веома битних који се тичу промјене одређених закона и да је тим процесом руководила Дирекција за европске интеграције.

Она је казала да Додик треба треба да види на шта је све Влада РС дала сагласност прије него што коментарише.

„Ако Милорад Додик планира да стопира нешто на шта је сагласност дала Влада Републике Српске јер је Влада преузела обавезу да ће измјенити неке законе онда треба да смијени премијера који је то радио“ – истакла је Пандуревић.

Коментаришући блокаду у раду Парламента БиХ Пандуревић је рекла да на ратификацију чека 40 веома важних међународних споразума.

„Због нерада Парламента блокиран је договорени извоз 15 000 тона меса за Турску, од чега је само у Семберији хиљаду грла која су сад прерасла и људи не могу да да их извезу иако су товљени за извоз. Блокиран је пројекат изградње заобилазнице око Добоја у оквиру Коридора 5Ц, пројекат изградње граничног прелаза у Братунцу у износу од 3 милиона КМ као и средства из ИПА пројеката за прекограничну сарадњу Републике Српске и Србије.

Такође, на чекању је и пројекат скупљања отпадних вода у Градишци. Укупно милијарда КМ је блокирана због нерада Парламента БиХ док посланици примају високе накнаде за тај нерад“ – закључила је Пандуревић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Вјецити опозиционар

17.10.2019 17:07

Нити он шта зна нити његови саветници. Он је окупио чланове секте само да их ухљеби, а они везе немају, а Богами ни он само дијели српски народ као нико у историји и лаже да би остао на власти. Има лаковјерних који му вјерују иако је сваку слагао безброј пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

17.10.2019 19:27

Не разумем ,ако постоји закон И устав И механизам кординације пандуревицко због цега заобилазите влду РСа,а кунете се у РС,Нити један доцумент се немозес послати без сагласности оне бладе,или Оно ма бас Нас брига за устав медјународна заједница Нас подрзава,јадни а мислим И издајницки

Name

ТОРРО

18.10.2019 07:25

АЛЕКСАНДРА СВОЈИМ ЛУЗЕРСКИМ КОМЕНТАРИМА ОЗБИЉНО ИРИТИРАШ ПОШТЕНЕ чЛАНОВЕ И СИМПАТИЗЕРЕ СДСа..

Name

Јале

17.10.2019 18:19

Е нек си му рекла

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.10.2019 06:15

И Додик и његови савјетници знају све и раде да унисте Српски народ и то успјесно раде прво кроз подјеле па даље и на друге нацине.Српски народ је подијелио и владат це док је зив а послије њега це други да наставе на исти нацин.Јер влада се на пароли "ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ"

Name

Декаденција

17.10.2019 18:37

А мозда је Додик обмануо савјетнике?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пропало

18.10.2019 06:28

Није се вама из СДСа лако одрећи власти нароцито у Сарајеву гдје су плате добре...Ако треба и у НАТО само да останете на функцији...Ма и у СДА ако треба..Па СДС је странка оних у којој је највише њих са презименом..Прелетацевиц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

18.10.2019 06:39

Политицку каријеру си заврсила и у својој странци. Запосли се и ради несто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колективна дубиоза

18.10.2019 10:02

Завршила је и она и ненад мишовић и многи из сдса, поздрав

Name

Он

18.10.2019 12:04

Не смије од руса да прихвати АНП а због себе би то урадио и колико смо глуп народ успио би нас убједити да је то урадила опозиција!!

ОДГОВОРИТЕ