Јунајтед лудује: 500 милиона за шест појачања!

До идућег августа шест појачања за 500. 000. 000 евра! Ђаволи од одласка Сер Алекса Фергусона потрошили скоро милијарду евра и не намеравају да се зауставе. . . Резултати све лошији. . .

Фудбал 17.10.2019 | 23:25
Јунајтед лудује: 500 милиона за шест појачања!
Очекивано или не, тек, Оле Гунар Солскјер добио је још кредита код управе Манчестер Јунајтеда. Свега девет освојених бодова у првих осам кола нове сезоне Премијер лиге, два мање од првог тима који је у зони испадања, те најлошији старт Ђавола у последњих 30 година, изискују озбиљне резове. Пре неколико дана писали смо како ће Јунајтед покушати да већ у јануару појача везни ред и одбрану, међутим то је само краткорочни план. Када говоримо о дугорочном, на мети славног клуба, а све у склопу нове велике реконструкције, налази се најмање шест играча.

И све то требало би да реализује Оле Гунар Солскјер. На Олд Трафорду су се очито помало уморили од трагања за правим наследником Алекса Фергусона, па су одлучили да свом бившем асу дају мало више времена.

Свестан да лоши резултати нису само Солскјерова одговорност, Ед Вудворд и друштво одлучили су наставе да улажу у тим како би у наредној сезони, или евентуално оној тамо, постали конкурентан такмац за титулу. Од одласка Сер Алекса са клупе 2013. године потрошено је близу МИЛИЈАРДУ ЕВРА на нове играче. Све то није било довољно да се прекине пост у Премијер лиги (титуле нема пуних шест година), док је у Лиги шампиона највећи домет било четвртфинале у два наврата. Притом, Манчестер је изгубио статус редовног учесника елитног такмичења.

И зато, јуриш у нови шопинг! А зашто и не би кад новца не мањка. За сада. Већина енглеских медија данас пише о Јунајтедовим метама за јануар и наредно лето, па се каже: хитно потребна два нападача, два везна играча, један леви бек и један штопер. 

Оле Гунар Солскјер почео је да склања полако "стару гарду" и Мурињове војнике. Без обзира на богат пазар протеклог лета (Мегвајер, Ван Бисак и Данијел Џејмс за 159.000.000 евра), нова "радна места" се, дакле, отварају. Смолинг је послат у Рому, Лукаку и Санчез у Интер, Мати и Матићу кофери су практично спаковани...

И мада многи велики клубови избегавају аквизије у јануару, сматраући га "ризичним месецом" за велике послове, Манчестер неће имати тај луксуз да се понаша у складу са својим пољуљаним реномеом. Јер појачања су потребна одмах. 

За почетак, голови су оно што мањка Јунајтеду. Постигли су их свега девет, у последња три меча - један! Од Ђавола је ефикаснији чак и претпоследњи Норич. Солскјер тренутно може да рачуна само на једног класичног шпица - Маркуса Рашфорда, због чега се већ дуже време Марио Манџукић помиње као привремено решење и реална зимска аквизиција. Наводно, усмени договор веч постоји. Муса Дембеле из Лиона други нападач који се најчешће доводи у везу са Манчестером. За његово ангажовање требаће много више муке, јер добро је познато колико је тежак преговарач Жан Мишел Ола, а француски нападач игра одлично ове сезоне и на првих осам утакмица Лиге 1 постигао је шест голова.

Места Матића и Мате, у идеалној варијанти, требало би да заузму Џејмс Медисон и Саул Њигез из Атлетико Мадрида. И док Медисону цена иде у небеса из разлога што је, јелте, Енглез (без намере да ниподаштавамо његове квалитете), шпански репрезентативац из ове перспективе делује као мисаона именица за Јунајтед. Осим тога што Трансфермркт његову вредност процењује на 90.000.000 евра (а не би га мање ценили сасвим сигурно ни Мадриђани), уговор на девет година који је потписао 2017. чврсто га веже за Атлетико и на најбољи начин говори колико Дијего Симеоне има поврења у њега, односно како на њега гледају у клубу.

Из тог разлога Иван Ракитић делује како реалније решење, међутим, попут Манџукића привремено, с обзиром на његове године...

Поред ова четири имена ту су и два дефанзивца. Конкуренција је велика, листа подужа и овога пута острвски медији остављају знак питања крај ове две позиције, мада се претходних данашушкало како је Солскјеров избор за левог бека Бен Чилвел из Лестера. А због чега Ђаволи трагају за беком и штопером више је него јасно: Фил Џонс и Ерик Баји нису одиграли ни минут ове сезоне, док је Маркос Рохо на терену провео свега пола сата. Када је место левог бочног у питању Лук Шо вуче хроничне повреде и од доласка на Олд Трафорд, веровали или не, због истих је пропустио 103 утакмице?! Јасно је да на њега Солскјер не може у потпуности да се ослони, док је Ешли Јанг већ у јесени каријере.

На све то треба додати да управа Манчестер планира да у јануару на позајмице пошаље неке момке који су попуњавали празнине током ове сезоне. Тахит Чонг, Анхел Гомез, Џејмс Гарнер...вероватно ће морати на каљење. А то опет значи нова упражњена "радна места". И јасан сигнал - појачања ће бити. За сада је реалност само Марио Манџукић (за јануар), али времена има доста да се ситуација измени.

И на крају оно најважније - колико ће све то да кошта. Управа Јунајтеда наводно је спремила за зиму 150.000.000, а процењује се да би шест нових играча, у идеалној варијанти (прве опције), опустошили касу за око пола милијарде евре! Наравно, у два прелазна рока...

Новац као гарант успеха? Из перспективе Манчестер Јунајтеда, не би се рекло.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар