ЕЛ - Лазић: Главно је зауставити Вилбекина!

А онда и транзицију Макабија! Црвена звезда вечерас од 20. 15 игра против петоструког првака Европе, који се после почетних 0-2 налази под великим притиском.

Кошарка 17.10.2019 | 15:17
ЕЛ - Лазић: Главно је зауставити Вилбекина!
Црвено-бели су мало покварили утисак поразом од Будућности у АБА лиги, али у Евролиги после тријумфа над Фенербахчеом имају половичан учинак, што је сасвим добра база за наставак такмичења.

На другом гостовању, после оног у Атини, када су поражени од Панатинаикоса, противник им је Макаби, који је пре недељу дана пропустио велику прилику да победи Реал на његовом паркету.

Предвођен Скотијем Вилбекином, који је дао 22 поена, тим грчког стручњака Јаниса Сферопулоса водио је 85:83, али је Џејси Керол хладнокрвно убацио тројку две секунде пре краја и срушио им сав труд.

Капитен Звезде Бранко Лазић пред меч у Тел Авиву поручује:

"Морамо да контролишемо ритам утакмице, да не дозволимо брзу игру и транзицију. На првом месту је Вилбекин, има највећа права и ако њега зауставимо урадили смо велики део посла. Наравно, ту су и сви остали врло квалитетни играчи, али помињем њега, јер је главни покретач екипе", каже искусни бек.

Пре Мадрида, Макаби је изгубио и у Москви од Химкија, такође малом разликом.

"Кренули су са два пораза и имаће велику жељу, сигурно ће пробати да искористе домаћи терен. Али, ми нисмо дошли тек да се појавимо, већ да одиграмо са жељом и енергијом да победимо. Утакмицу у недељу смо архивирали истог тренутка, распоред и календар је такав да смо се одмах окренули следећој утакмици. Свесни смо да ће бити све теже", изјавио је најискуснији Звездин играч поред Џејмса Гиста.



Лорензо Браун нема много европског искуства, али зна да је пред његовим тимом тешка утакмица.

"Њихова прва код куће, зато морамо да је одиграмо са пуно енергије и максимално концентрисани. Наш скор 1-1 је за сада ОК, али ово је тек почетак, очекује нас још пуно изазова и не гледамо уназад само унапред, један по један меч. Ми смо нови тим. И даље учимо, привикавамо се једни на друге, на захтеве и идеје тренера. Како сезона буде одмицала, бићемо све бољи и бољи", рекао је бивши НБА плејмејкер.

Утакмица Макаби - Црвена звезда игра се од 20.15 часова. Биће им то девети сусрет, а тренутно је нерешено - 4:4.

Београђани су последњи пут славили у Тел Авиву пре непуне три године, када је под вођством Дејана Радоњића резултат био 67:71.

Екипа се у петак враћа у Београд, а већ у суботу ујутру следи јој пут у Словенију на меч АБА лиге против Крке.

ЕВРОЛИГА - 3. КОЛО:

четвртак

ЦСКА - Химки 19.00
Жалгирис - Реал 19.00
Фенербахче - Басконија 19.45
Макаби - Црвена звезда 20.15
Бајерн - Асвел 20.30
Панатинаикос - Армани 20.30

петак

Олимпијакос - Зенит 20.30
Барселона - Алба 21.00
Валенсија - Ефес 21.00

ТАБЕЛА: ЦСКА, Барселона, Асвел, Химки и Реал по 2-0, Алба, Басконија, Звезда, Олимпијакос, Панатинаикос, Бајерн, Ефес и Армани по 1-1, Макаби, Фенербахче, Жалгирис, Зенит и Валенсија по 0-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар