Озил се инати: Не идем ја нигдје!

Немац планира да остане у Лондону без обзира на ситуацију. Ако тако заиста буде, Тобџије ће остати без 31. 040. 000 евра у наредних 20 месеци. . .

Фудбал 19.10.2019 | 11:10
Озил се инати: Не идем ја нигдје!
Месут Озил сигурно напушта Арсенал; Озил иде у Фенербахче; Арсенал тражи клуб за Озила; Озил продаје кућу у Лондону; Озил спреман за селидбу; Емери више не рачуна на Озила...

Само су неки од наслова који су китили острвску таблоидну, али и озбиљну штампу последњих недеља. Дуго смо чекали да се и сам Месут Озил огласи поводом своје незавидне ситуације у клубу и - дочекали смо. Из свега што је рекао може се извући јасна порука: без обзира што је потпуно скрајнут и што Унаи Емери очито не рачуна на њега, некадашњи капитен немачке репрезентације и првак света из 2014, не жели да иде из Арсенала.

Само 142 минута ове сезоне одиграо је Месут Озил за Арсенал, али иако још од прошле сезоне није у плановима тренера Унаија Емерија, немачки везиста не размишља о одласку из клуба.

Озил је међу лондонске "тобџије" стигао септембра 2013. из Реал Мадрида, међутим, није испунио очекивања да постане вођа тима.

Томе су допринеле и честе повреде, мада га оне нису сачувале од бројних критика.

Очито, камен око врата Тобџија, тежак 350.000 фунти недељно, неће бити тако лако скинути, како је то шпански стручњак замислио.

Озил је, за почетак, имао шта да каже у своју одбрану, јер многи су га нападали не само у последње време. Тако је скоро пуно две године...

"Ако не играмо добро у неком великом мечу, увек је моја кривица. Ако је то истина, како објашњавате наше резултате у дербијима када нисам на терену? Нема праве разлике, зар не? Знам да људи од мене очекују да понудим више, да дикторам игру и правим разлику - и ја то радим - али верујете да није ни лако ни једноставно. Нисам једини играч у тиму и, не заборавите, неки од наших противника једноставно су бољи".  

Месут Озил одиграо је само 71 минут у Премијер лиги ове сезоне. Емери га чак није стављао у протокол за три претходна сусрета, говорећи како има играча који су спремнији и бољи. Била је то прилично јасна порука креативном везисти, али његова, повратна, била је још јаснија:

"Да ли ћу отићи из Арсенала? Имам уговор до 2021. и намеравам да останем до краја. Човек пролази кроз тешка времена, као ја сада. То није разлог да бежим. И ја нећу бежати. Овде сам најмање још две године", ставио је Озил тачку на спекулације и задао нову главобољу Емерију и челницима Арсенала.

Његово седење на трибинама или клупи, свеједно, коштаће Арсенал до јуна 2021. невероватних 31.040.000 евра?!

Намера да остане у Арсеналу до краја уговора сигурно се неће допасти власницима клуба, пошто су енглески новинари недавно израчунали да их је сваки његов минут на терену ове сезоне коштао енормних 22.600 евра.

Сигурно је да би га они радије већ на зиму продали, али то неће моћи без сагласности...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар