Ударац за Партизан: Марковић не игра против Манчестера!

Страхују у Хумској да не буде и дужа пауза. . . ! "Спортски журнал" пише да се брзоноги крилни нападач можда налази пред дужом паузом.

Фудбал 16.10.2019 | 23:40
Ударац за Партизан: Марковић не игра против Манчестера!
Лазар Марковић (25) у финишу летњег прелазног рока се после шест година вратио у Партизан, као велико појачање за групну фазу Лиге Европе и наставак домаћих такмичења.

Наступио је у седам од могућих осам утакмица, три пута као "стартер", постигао три поготка, показавши да није заборавио да игра фудбал током сезона са малом минутажом у Фуламу, Андерлехту, Халу, Спортингу...

И баш када се приближила "посластица" за играче и навијаче, дуел са Манчестер јунајтедом (четвртак, 18.55) Марковић је доживео повреду!

Ову информацију објавио је у четвртак ујутру "Спортски журнал", који сазнаје да се брзоноги крилни фудбалер повредио на тренингу и да ће сигурно пропустити меч 3. кола Лиге Европе на домаћем терену, као и гостовање у Лучанима пре тога.

Мада не наводи шта је Марковић повредио, спортски лист је навео да "нико није спреман да се упусти у прогнозу колико ће летошњи повратник у црно-бело јато одсуствовати са терена", али да "у Хумској страхују да је повреда теже природе и да га можда очекује дужа пауза".

Одсуство Лазара Марковића биће велики хендикеп за црно-беле и проблем за тренера Саву Милошевића, који у периоду од двадесетак дана, почев од овог викенда, треба да припреми екипу за седам или осам утакмица, зависно од тога за када ће бити померен меч осмине финала Купа Србије против Спартака.

Муку мучи Манчестер јунајтед са повређеним играчима, Пол Погба и Давид де Хеа сигурно неће видети Београд, али ударац уочи овог меча задобио је и Партизан. Таман што се Такума Асано похвалио да је залечио проблем са стопалом, повредио се – Лазар Марковић.

Према првим информацијама, Марковић ће прескочити утакмицу против Младости у Лучанима у суботу, али што је још важније, неће моћи да конкурише за тим за дуел са Манчестер јунајтедом 24. октобра на Топчидерском брду.

Марковић се повредио на тренингу током ове првенствене паузе, а могу се чути и непотврђене информације да ће Лазар можда морати и на дуже боловање. То би била велика штета најпре за њега, јер је таман почео да хвата форму, да постиже голове и да даје тон игри Партизана када год се нађе на терену. А, онда би то био ударац и за црно-беле, који би изгубили врло драгоценог играча у ротацији. Уз то, неки дужи принудни одмор би укочио Лазаров напредак да достигне пуну такмичарску форму, коју покушава да дохвати откако се вратио у матични клуб на крају прелазног рока.

На досадашњих седам утакмица у сезони, Марковић је постигао три гола. Очекивало се да окршај са Манчестером донесе и додатни мотив за фудбалера Партизана, бившег члана Ливерпула, чији се потези и даље прате на Острву. Две утакмице са Црвеним ђаволима су могле да буду шанса да Лазар покаже на терену да је у Енглеској био потцењен играч. Сада, ипак, неће дочекати Јунајтед у Хумској, а остаје питање да ли ће се опоравити до другог дуела на Олд Трафорду 7. новембра.

Занимљиво је да је током своје каријере на Острву, Марковић три пута играо против Манчестер јунајтеда и уписао је сва три резултата: пораз са Ливерпулом (играо 12 минута, 0:3), реми са Халом у лиги (90 минута, 0:0) и победио са Халом у Лига купу (31 минут, 2:1).

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Старспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ТИТО

17.10.2019 12:09

ЈАК ИГРАЦ КО САПУНИЦА

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре тито

17.10.2019 15:36

Толико јак као и партизан.