ЕК: Препелич као Кецман!

Чудесан кош Словенца за победу! Кошаркаши Хувентута победили су Дарушафаку 85:82, а кош за победу са три четвртине терена погодио је Клемен Препелич.  Цедевита Олимпија испустила 14 поена предности против Бреше. . .

Кошарка 16.10.2019 | 23:10
ЕК: Препелич као Кецман!
Репрезентативац Словеније погодио је нестваран шут и шпански представник остварио је другу победу у три одиграна меча.

Препелич одиграо генерално слаб меч, из игре је шутирао 2/10, а тројке 0/4 до овог покушаја. Успео је да погоди нестваран шут, који је подсетио на онај легендарни од Душана Кецмана.

Гледали смо одличну утакмицу у Шпанији, екипе су се смењивале у вођству, а на крају тријмф иде изабраницима Карлоса Дурана Ортеге.

Најефикаснији у победничком саставу био је Ћаби Лопес-Аростеги са 17 поена, док су по једанаест убацили Керем Кантер и Никос Зизис. Код Дачке, Џонатан Хамилтон је убацио 16, Бонзи Колсон 15, а Дорон Лемб 15 поена.

Каква завршница вечери у Еврокупу! Група Ц подарила нам је три меча "за срчку", пошто су сви решени буквално у последњим минутима. Најзанимљивије, ипак, било је у Бадалони где је домаћи Хувентуд дошао до победе на потпуно невероватан начин - 85:82.

Читав меч Хувентуд и Дарушафака играли су резултатску клацкалицу. На полувремену су гости имали минималну предност (36:38), увећали је до чак девет поена средином треће деонице, а онда коло препустили домаћинима. Ови су повели са шест поена на старту последњег квартала, а онда се све поново вртатило на старо. Предност је шетала из руке у руку.

И док се чинило да ћемо у Бадалони гледати продужетак, лопта је стигла у руке Клемена Препелича. На семафору је остало тек неколико десетинки, Словенац се налазио на својој половини, али се ипак одлучио на шут. Лопта је дуго летела и на крају је поцепала мрежицу. На трибинама потпуни мук, а онда право лудило и неверица због чињенице шта се управо догодило.



Иако то сада потпуно пада у други план, најефикаснији код домаћих био је Лопез-Аростеги са 17 поена. У гостујућем саставу Хамилтон је завршио са 16 поена, Колсон са 15, а Ламб са 14 поена.

У истој групи кошаркаши Олимпија Цедевите доживели су пораз на гостовању против Бреше. Екипа из Словеније пала је у завршници, а најзаслужнији за тријумф био је Диандре Ленсдаун са 16, односно Авуду Абас са 15 поена.

Госте је предводио Коди Милер-Мекинтајер са 21 поеном, Јака Блажич је убацио 18, док је Марко Симоновић имао седам и девет скокова. У последњем мечу трећег кола екипа Уникса славила је у гостима против Нантера 94:92.

Драматично је било у Италији, где је Цедевита Олимпија поново пропустила велику прилику да дође до победе, те тако остаје закуцана за дно своје групе у Еврокупу. Вечерас је далеко сналажљивија у завршници била Бреша, која је чак и прилично убедљиво славила - 78:71.

Чинило се да је то само још један дежа-ву за екипу Цедевита Олимпје од претходне недеље са Униксом. Словеначка екипа имала је велику предност, допустила је домаћину да се врати и да на крају победи. Баш као и у дуелу са руским тимом.

Прва четвртина започела је баш онако како су се у Љубљани и надали. Змајеви су мало по мало градили предност, блистао је Јака Блажич, па је Цедевита Олимпија на крају прве четвртине имала предност од осам поена - 19:27.

Фантастична игра гостију виђена је и у другом кварталу. Наставили су Јака Блажич, Марко Симоновић, Коди Милер-Мекинтајер и Рајан Боутрајт да пуне кош Бреше, која је у једном тренутку била у потпуном каналу, пошто је губила са чак 14 поена разлике. Ипак, та разлика је већ до краја полувремена преполовљена, што је био увод у оно што ће нас дочекати после великог одмора - 39:46.

Цедевита је веома слабо играла по повратку са паузе. Није ту било адекватне жестине, а поново је заказао шут. Бреша је како је четвртина одмицала топила предност пре свега захваљујући грешкама гостију и на пред последњих десет минута имала је потпуно активан резултат - 55:57.

Брзо је Бреша и повела, тачније већ после првог напада у последњој четвртини, али Цедевита Олимпија није желела тек тако лако да се преда. Тим из Љубљане водио је и највећим делом последње деонице, али је на крају ипак поклекао. Тајлер Кејн је погодио једно бацање, а Деандре Ленсдаун је постигао двојку и одвојио Брешу на плус три. Резултат 74:71 дуго је стајао на семафору, покушавали су Словенци тројкама да изједначе, а домаћи нису успевали продорима да реше меч.

На крају су Италијани били ти који су успели у својој намери. Цедевита Олимпија је превише грешила, па је Бреша заслужено отишла на 2-1 после трећег кола.

Најефикаснији код Словенаца био је Милер-Мекинтајер са 21 поеном, а Јака Блажич је дошао до 18 поена. Што се домаћина тиче, истакао се Деандре Ленсдаун са 16 поена, као и Авуду Абас са 15.

Невероватно драматично вече заокружено је у Француској где је домаћи Нантер имао предност пред последњи минут против Уникса, али је на крају руски тим дошао до преокрета и кошом Ерика Меколума на 16 секунди пред крај ставио тачку на меч. Покушао је Батерфилд да се прослави у последњем нападу тројком за Нантер, али је промашио, а отпадак није у кош успео да убаци Смит, као ни Мур, па меч није отишао у додатних пет минута - 92:94.

Најбољи у домаћој екипи био је Кординије са 17 поена, а Меколум се истакао код Руса са чак 24, колико је имао и Смит.

ЕВРОКУП – 3. КОЛО

Група А

Уторак
Виртус Болоња - Ривер Андора 87:72
/Гембл 19 - Хана 15/

Среда
Макаби Ришон - Монако 77:72
/Хамилтон 22 - Бост 18/

Улм - Промитеас 68:70
/Драгић 17 - Хол 16/



Група Б

Уторак
Ритас - Партизан 61:67
/Круз, Бенџијус 15 - Пејџ 17/

Венеција - Тофаш 76:65
/Деј 15 - Вилијамс 28/

Среда
Локомотива Кубањ - Лимож 86:75
/Вилијамс 17 - Санфорд 24/



Група Ц

Среда
Бреша - Цедевита Олимпија 78:71
/Ленсдаун 16 - Милер-Мекинтајер 21/

Хувентуд - Дарушафака 85:82
/Лопез-Аростеги 17 - Хамилтон 16/

Нантер - Уникс Казањ 92:94
/Кординије 17 - Меколум, Смит 24/



Група Д

Уторак
Уникаха - Галатасарај 88:83
/Тупан 22 - Херисон 20/

Среда
Тренто - Олденбург 91:81
/Нокс 25 - Бут 20/

Будућност - Арка Гдиња 59:62
/Мартин 14 - Бостик 19/



Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар