Куд ћеш боље, ништа не раде а плата долази?!

Светлана Ценић, економски експерт за Н1 је казала да Босна и Херцеговина губи баснословне новце због нерада Парламента БиХ. Оцијенила је како не треба да буде никакве сметње у томе што БиХ нема конституисано Савјет министара - и то не треба да буде препрека за рад Парламента.

Босна и Херцеговина 16.10.2019 | 20:55
Куд ћеш боље, ништа не раде а плата долази?!
Она је казала како је на састанку са Мирком Шаровићем и његовим савјетницима апеловала да Парламент треба да почне да ради.

"Толико закона и споразума чека, то је сакаћење властите привреде. То кажу и у РС и у ФБиХ", поручила је Ценић.

Колико БиХ губи због тог нерада?

"Процјена министарства - оно што чека је 100 милијарди. Директна штета, то сада треба да се стави на н-ти број, на квадрат, на трећу, колико смо изгубили. Ви у Савјету министара радите шта хоћете, али Парламент мора да ради. Зашто уцјењивати читаву државу и држати је у заробљеништву, јер неко хоће да буде Савјет министара, а нећу МАП, престрашно", казала је.

Мирко Шаровић је у међувремену најавио преговоре са СДА о новој већини?

"Ја само видим излаз у томе да Парламент ради, а нека се о Савјету министара договарају. Парламент ће изгласавати одлуке, ми желимо знати ко је за шта, ко је против чега. Знат ћемо ко кочи. То је рјешење које нам треба", поручила је Ценић.

"Зашто је неко потписивао нешто што сада не може да испуни, а ови други инсистирају. Нека објелодане. Када већ троше 2.800 КМ у минути - нека се неко одрекне минуте и објаве све што је спорно", изјавила је Ценић за Н1.

Према њеном мишљењу постоје људи у бх. политици "који у животу нису ништа озбиљно урадии".

"Да су се бар мало ухватили тога, да описмењују дјецу, а камо ли нека производња или нешто озбиљније. Овако - савршена ситуација - не мораш ништа да знаш, а плата долази."

Упитана да прокоментарише економске аспекте (не)придруживања НАТО-у - Ценић је казала:

"Нисам заљубљеник ниједног војног савеза, али питам - колико кошта не бити у НАТО-у или ЕУ, ако је сво окружење унутра. То онда стравично кошта државу која није у савезу или нема специјалне аранжмане. Постављам питање на други начин - а не шта ће нама то донијети. Бићемо сигурнији, и неће некој будали нешто пасти на памет, а будала имамо. То даје сигурност. Дио смо неке заједнице која нас може заштитит", испричала је Светлана Ценић.

Опозиција у Федерацији БиХ не постоји, односно, како је рекла - не зна се ко је опозиција, а ко позиција.

"Међутим, оно што је опозиција у Републици Српској - па и на Драшка Станивуковића, поручујем - дечко заврши тај факултет, да те не прозивају. То ће ти рећи у политици, како си завршио факултет, тако ћеш и политику. Политичка амбиција не значи амнестија од преузетних обавеза", изјавила је Ценић.

Опозиција, према њеном мишљењу, има ликова који се труде и раде - док неки убиру њихове плодове рада. Иста је ситуација и са позицијом - само што је омјер оних који раде и не раде дијаметрално супротан.

(Н1)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Сердар

16.10.2019 19:27

Ценицка свака ти цас за сваку ријец коју си рекла.Тацно си све рекла.Марва немозе бити вец марва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2019 00:05

Шупља прича, скроз шупља. Какав експерт, какви бакарачи?

Name

А

17.10.2019 00:06

Цеца дизел,када се с зељком надје какви то дернеци буду

Name

Ликови - Лузери

17.10.2019 01:52

Прозива Станивуковица због факултета. Који цинизам.Боље је да је прецизније рекла ста знају и ста раде они са факултетом. Полазеци прије свега и од себе. Такодје, реци да у опозицији "има неких ликова који раде". Пази царсијских израза некога ко је заврсио факултет, и казе "ликова". Па ваљда би требало "људи", "особа", "функционера", "посланика", и слицно....ликова. Боље је да је као Додик рекла "лузера"

Name

Миромо

16.10.2019 19:37

Имам респек од Вас господо и сваке ваше коментаре и критике оправдавам позитивно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мормон

16.10.2019 20:27

Имас респек да оправдаш?! Испеци , па реци!

Name

Галеб

16.10.2019 20:05

Свака цаст господјо -Цениц

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН

17.10.2019 05:08

АМА ЗАШТА СВАКА ЧАСТ.ШТА ЈЕ ТО ОНА РЕКЛА ШТА СЕ НЕЗНА.ИМА ПРИСТУП ТЕЛЕВИЗИЈИ ПА КАЖЕ ТО БИ СВИ РЕКЛИ КОЈИ ДОЂУ ДО КАМЕРЕ И МИКРОФОНА.ЈОШ НЕШТО ГАЛЕБЕ БИЛА ЈЕ ОНА МИНИСТАР ФИНАНСИЈА У ВЛАДИ РС ПА ШТА ЈЕ УРАДИЛА .ПЛАТЕ БИЛЕ ПО 150 - 200 МАРАКА КРАЛИ КО И САД И НИКОМ НИШТА.А САД ГОСПОЂА СВУ ПАМЕТ ПОПИЛА.УЂИТЕ У НАТО И ЕВО МИЛИЈОНА ТО ЈЕ ЊЕНО А ШТА КАД СЕ ПОТРОШЕ ОНДА ДА СЕ ПОУБИЈАМА СВИ .ПРАЗНЕ ПРИЧЕ И КРЕЗАВИХ БАБА УВЈЕК ЋЕ БИТИ.

Name

Ре Галеб

17.10.2019 06:41

Била је у добрим односима са Букејловићем и они су доста тог учинили!

Name

Др

17.10.2019 05:25

Бозе и она постаде ЕКСПЕРТ??? Бас је она прави примјер струцности и експерата у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гога

17.10.2019 05:46

И ти си Цецо тески демагог, ти би сад као све мјењала а имала си прилику и ниста урадила ниси а сад кад прицас паметнија си од бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

17.10.2019 08:27

Да. У праву си. Само и ти си са том екипом. Ништа не радиш а кипи ли кипи.

ОДГОВОРИТЕ