ЕЛ: Звезда гостује Макабију, Томић старом "саборцу"!

Нема славља, нема плача. . .  Црвено-бели одлазе на гостовање Макабију. Звездин тренер први пут ће бити ривал колеги са којим је радио четири године у Олимпијакосу.

Кошарка 17.10.2019 | 09:35
ЕЛ: Звезда гостује Макабију, Томић старом "саборцу"!
После велике победе против Фенербахчеа у Евролиги, па непријатног пораза против Будућности у дербију АБА лиге, пред Црвеном звездом је још један европски меч.

Екипа Милана Томића у четвртак ће заиграти на паркету Макабија (20.05 часова), у дуелу трећег кола, у којем ће покушати да оствари други тријумф у најјачем такмичењу.

Наспрам српског и регионалног шампиона стајаће "Понос Израела" који има апсолутни императив победе након два пораза у уводна два кола (Химки, па Реал).

Тај дуел биће прилика за Томићев сусрет са Јанисом Сферопулосом, грчким стручњаком са којим је четири године радио у стручном штабу Олимпијакоса, од 2014. до 2018. године. Овог пута, њих двојица биће ривали.

"Макаби је увек тежак ривал, посебно испред својих 12.000 навијача. Они су веома добар тим, са веома добрим играчима из НБА и Евролиге, који су способни да креирају и да постигну много поена", рекао је српски тренер о наредном противнику, нагласивши квалитет Скотија Вилбекина.

Коментаришући позицију два тима, он је јасно нагласио ко је фаворит, али и додао да његов састав неће отићи на гостовање само да буде учесник утакмице.

"Макаби је сигурно фаворит у овој утакмици. Биће то њихов први меч пред домаћим трибинама после Москве и Мадрида, где су одиграли веома добро. Ипак, са друге стране, не идемо у Израел само да одиграмо, већ идемо да покушамо да победимо... Они ће имати велики притисак, али се не предајемо, већ идемо у Тел Авив да их изненадимо и да исконтролишемо утакмицу 40 минута".

Пораз против Будућности остао је иза црвено-белих.

"После Фенербахчеа рекао сам играчима да морају да забораве ту победу, јер следи тежак меч против Будућности. То је моје искуство из Евролиге, стечено у начину такмичења док сам био у Олимпијакосу. Нема славља, нема ни плача. После победе, као и после изгубљеног меча, мораш да се усмериш ка следећој утакмици и да будеш спреман", додао је он.

Стратос Перпероглу пропустио је дуел против Будућности због блаже повреде колена, али је Томић нагласио да очекује да искусни Грк буде спреман да наступи у Тел Авиву.

Парови 3. кола Евролиге:

у четвртак

ЦСКА - Химки 19
Жалгирис - Реал 19
Фенербахче - Басконија 19.45
Макаби - Црвена звезда 20.05
Бајерн - Асвел 20.30

у петак

Олимпијакос - Зенит 20.30
Барселона - Алба 21
Валенсија - Ефес 21

Табела: ЦСКА 2-0, Барселона 2-0, Асвел 2-0, Химки 2-0, Реал Мадрид 2-0, Алба 1-1, Басконија 1-1, Црвена звезда 1-1, Олимпијакос 1-1, Панатинаикос 1-1, Бајерн 1-1, Ефес 1-1, Армани 1-1, Макаби 0-2, Фенербахче 0-2, Жалгирис 0-2, Зенит 0-2, Валенсија 0-2.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар