Џејмс се посљедњи пут огласио о "случају Кина"!

Леброн Џејмс, најбољи кошаркаш данашњице, поново се обратио медијима поводом скандала у Кини.

Кошарка 16.10.2019 | 20:21
Џејмс се посљедњи пут огласио о "случају Кина"!
Леброн се задесио у центру пажње након што је критиковао генералног менаџера Хјустона Дерила Морија због подршке Хонг Конгу.

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса је, за разлику од Морија, схватио "ширу слику" видео колико новца НБА, а самим тим и он сам, може да изгуби уколико се одлучи да упути и једну лошу реч према кинеској диктатури.

Леброна је већина јавности жестоко осудила због тог коментара, а у Хонг Конгу су на улицама палили његове дресове.

"Када ја причам о неким стварима, то радим са гледишта логике везаним за ствари које се тичуз мене. Јуче сам рекао шта ми је на уму поводом ствари које сам видео да се дешавају у Кини. План ми је да будем овде (у ЛА) и да будем вођа ове екипе у борби за шампионски прстен", рекао је Џејмс.

Он је, ипак, истакао да ће покушати да буде боље обавештен о дешавањима у Хонг Конгу, где се народ бори против кинеске диктатуре и репресије.

"То ми је главни циљ. Мислим да сам о томе причао и јуче. Одговорио сам људима путем Твитера који нису разумели шта сам хтео да кажем и на који начин сам размишљао. Причам о томе и сада, али више нећу", јасан је био Леброн.

"Краљ" је рекао да се неће бише оглашавати о "случају Кина" због саиграча.

"Мислим да бих варао саиграче када бих наставио да се бавим стварима које нам не могу помоћи. Ми покушавамо да освојимо титулу. Због тога смо ту, нисмо политичари, а ово је веома политичка ствар. Али, ми смо вође и можемо понекад да се огласимо. Не мислим конкретно на овај случај, али ако не осећате потребу да причате о таквим стварима не би требало ни да будете приморани", закључио је Џејмс.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар