Роби о клупи БиХ...

Разговараћу с Бегићем, видјећемо. . .  "Зашто није било мотива, не знам. Нисмо били нити на једном нивоу. Тркачки нисмо жељели. . . Пуно смо гријешили", рекао је Роберт Просинечки, селектор Босне и Херцеговине послије пораза у Атини од Грчке, резултатом 1:2.

Фудбал 16.10.2019 | 14:58
Роби о клупи БиХ...
"Змајеви" не само да су изгубили утакмицу у сабласно празном Олимпијском стадиону у Атини и практично шансу да се кроз квалификације домогну ЕУРО 2020, већ су у сваком сегменту надиграни од "хелена".

"Прво желим честитати Грчкој, била је боља, заслужено нас надиграла и побиједила", рекао је Роберт Просинечки, селектор БиХ послије вечерашњег пораза у Атини од Грчке, резултатом 1:2.

БиХ је одиграла очајно. Нити један играч, осим голмана Ибрахима Шехића, није заслужио пролазну оцјену.

"На жалост, нисмо били прави као против Финске. Немамо аргумент како у три дана нисмо могли одиграти двије добре утакмице. Гријешили смо невјероватно пуно и имали јако пуно проблема. Играчи који су ушли нису донијели преокрет. Изгубили смо шансе кроз квалификације и сада се морамо концентрисати на бараж", истакао је Просинечки и додао:

"Зашто није било мотива, не знам. Нисмо били нити на једном нивоу. Тркачки нисмо жељели... Пуно смо гријешили и направићемо анализе зашто је то тако".

На питање има ли мотива и даље бити селектор БиХ одговорио је да ће разговарати с предсједником Фудбалског савеза БиХ Елведином Бегићем. "Па ћемо видјети шта ће се даље дешавати".

Просинечки је и послије бламаже у Атини дјелимично стао у заштиту играча, као и након пораза од Јерменије у Јеревану (2:4) када је поднио оставку, али је повукао два дана послије.

"Имали смо доста пехова. Вишћа се повриједио, Квржић исто. Пјанић је био болестан четири дана. Не оправдавам никога. И даље мислим да имамо играче и да БиХ када је права може играти са сваком репрезентацијом. Зашто смо послије одличне утакмице с Финском, овдје били катострофа, то не могу сада рећи", рекао је Просинечки.

Послије осам одиграних кола у групи ”Ј” прва је Италија, која је још прије три дана изборила пласмана на ЕУРО 2020, с максимална 24 бода. Финска је сакупила 15 бодова и два кола прије краја квалификација надомак је пласмана на наредно Европско првенство. БиХ и Јерменија имају по 10, Грчка осам, те Лихтенштајн два бода.

Босна и Херцеговина, уколико не успије кроз квалификације, прилику за пласмана на ЕУРО 2020 имаће у мартовском баражу јер је била побједник групе у Дивизији ”Б” УЕФА Лиге нација.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар