Сале ми је рекао: Иди кући, али нисам хтио...!

Боље имати 12 задовољних, него 12 најбољих! Кошаркаш репрезентације Србије Василије Мицић говорио је о утисцима са Светског првенства у Кини.  Српски плејмејкер отворено прича о тешким тренуцима које је доживео током Светског првенства.

Кошарка 16.10.2019 | 19:05
Сале ми је рекао: Иди кући, али нисам хтио...!
Велика трагедија се породици Мицић десила непосредно пред четвртфинални дуел Србије са Аргентином, када је преминула Васина мајка Васела.

Василије Мицић је тада одлучио да се не врати за Србију, већ да остане и помогне селекцији Александра Ђорђевића.

Док је са Србијом наступао на Мундобаскету у Кини, Василије Мицић доживео је изузетно тешку вест, да му је умрла мајка.

Порука о томе дочекала га је током његове четврте недеље боравка у Азији са "орловима", али након тога није хтео да напусти саиграче, већ је остао на Светском првенству до краја.

У разговору за "Вечерње новости", Васа је у рекао да се није осећао као неко ко је тим гестом задужио нацију.

"Мислим да су медији претеривали у томе. Нисам ја херој, нити сам се осећао као херој. Ништа спектакуларно нисам урадио. Мирне главе сам донео одуку да останем са репрезентацијом, то је и она желела. Саиграчи су били затечени када сам тог дана примио вест, нису ни имали представу колико је стање озбиљно. Нису ни могли да имају, јер нисам много причао о томе".

Мицић је препричао и разговор са селектором.

"Сале Ђорђевић ми је рекао: 'Иди кући'. Рекао сам му да не желим и отишао у собу. Желела је да играм. Мислим да сам донео праву одлуку".

Одлични плејмејкер из Истанбула поручује да не жели да има посебан третман ни статус због своје одлуке.

"Не желим да ме ико жали. То су најтеже ствари које које могу да ти се догоде, оне које мењају поглед на живот, али човек мора да иде даље. Не можеш да знаш како је док не осетиш. Током мамине болести, која је трајала две-три године, наслушао сам се прича: 'Брате, знам како ти је'. Не, нико не може да разуме како ти је".

"Не љутим се на њих, сви су то говорили из најбоље намере. Али, само човек који је и сам прошао кроз то може да зна како ти је. Још теже је мојој сестри, иако смо мама и ја били блискији, јер је она све време била уз њу. Свих тиг година ја углавном нисам био ту, морао сам да играм кошарку", додао је Мицић.

Заједно са саиграчима, Василије у Кини није успео да оствари циљ, нити да направи резултат који је читава нација очекивала. Шта је био узрок?

"Сматрам да смо имали толико квалитета да га је било и више него што је потребно за ову врсту такмичења. Осим што смо имали квалитет, сваки играч иза себе је имао врхунску клупску сезону. Милутинов, Гудурић, Јокић и ја, као нешто млађи, изашли смо из најбољих сезона у каријери".

Према његовом мишљењу, Ђорђевићев посао дефинитивно није био лак.

"Није неопходно имати 12 најбољих играча, боље је имати 12 задовољних и да се зна ко је лидер. Да не би било незадовољних и несрећнихч. Када свако од нас жели да буде 'тај', а тренер треба све то да прихвати, деси се да нешто не кликне. Шпанија је имала четири играча који по квалитету нису наша класа, и тројицу који су радили за њих. Надам се да су сви играчи схватли да его мора да се повинује интересу тима", сматра млади плејмејкер (25), који би ове сезоне требало да буде једна од највећих звезда Евролиге.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар