Богдановић о Сакраменту...

Понуђен ми је максималан уговор, али не журим. . .  Најбољи поентер недавно завршеног Светског првенства у Кини огласио се поводом ситуације око уговора Кингсима.

Кошарка 16.10.2019 | 17:49
Богдановић о Сакраменту...
Богдан Богдановић се ових дана налази у занимљивој ситуацији. Како је у понедељак пренео портал "Сацраменто Бее", нереално је да ће српски кошаркаш потписати нови уговор са Сакраменто Кингсима, те да ће постати "ограничени слободни агент".

То би значило да би добио прилику да чека бољу понуду и евентуално промени средину, а сада је и сам први пут говорио о дешавањима у Калифорнији откада се та прича појавила у медијима.

"Желео бих да останем", одмах напомиње Богдановић. "Сви знају да волим Сакраменто. Сви воле да буду овде. Ово је одлична група момака. Срећан сам и био сам срећан свих ових година, али не желим да ишта пожурујем", рекао је Богдановић за "Сацраменто Бее".

Упитан, да ли су му Кингси понудили максималан уговор у вредности од 51.400.000 долара, Богдановић је потврдио те тврдње.

"Да, понудили су ми, али сачекаћемо па ћемо видети. Можда потпишемо сутра, можда будемо потписали за месец дана. Ко зна? Видећемо", оставља све могућности отвореним.

Богдановић је прошле сезоне просечно бележио 14.1 поена, 3.8 асистенција и 3.5 скокова по мечу.
Богдановић би могао да постане "ограничени слободни агент", чиме би могао да преговара са другим тимовима.

Кингси би у том случају имали прилику да изједначе понуду сваке друге франшизе, а "Сацраменто Бее" наводи да би бивши кошаркаш Партизана тиме могао да себи обезбеди далеко јачи уговор, јер би се нашао на све слабијем тржишту слободних агената.

"Не знам ништа око тога. Само желим да видим шта се дешава са тимом, у ком правцу идемо и наравно да желим да будем део ове франшизе. Али нисам фокусиран само на уговор. То је посао за мог агента. Сви који ме знају, знају да новац није прва ствар на мом уму. Важан је, наравно, али није увек најважнији."

Уколико Богдановић у новој НБА сезони буде пружао партије налик оним са Мундобаскета, за очекивати је да неколицина франшиза буде заинтересована за његове услуге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар