Тринкијери: Икс фактор је што смо остали ментално јаки!

"Дигли смо одбрану, далеко од тога да смо били савршени", истиче тренер црно-белих.

Кошарка 16.10.2019 | 08:19
Тринкијери: Икс фактор је што смо остали ментално јаки!
Партизан доминира ове сезоне у Еврокупу. Три утакмице - три победе. Јасно је да црно-бели могу и доста боље од овога, али и све што су показали у Литванији је било довољно за нови брејк, другу победу на две утакмице у гостима, после Венеције пао је и Ритас и делује да је Партизан на добром путу да прође у ТОП 16 фазу Еврокупа.

Андреа Тринкијери може да буде задовољан победом, посебно после пораза у Копру од Приморске где црно-бели нису личили на себе.

На овом мечу су допустили противнику 61 поен и то на гостујућем терену и то је нешто што Тринкијерија може много да радује. Поређења ради, Тофаш је у Београду у првом полувремену дао 49 поена. Јасно је да је сада дефанзива била на доста бољем нивоу, а томе је између осталог допринео и одлични Вил Мозли, али и не тако добри проценти шута домаћег тима.

На то је свакако и Партизан имао утицаја...

"Дигли смо одбрану, далеко од тога да смо били савршени. Није био лак моменат за нас, имамо много утакмица на страни и неки момци су нам недостајали. Нисмо тренирали, али смо успели да добијемо утакмицу. Икс фактор је то што је екипа остала ментално јака и тако добила утакмицу", рекао је Тринкијери.

Ово је нова утакмица у низу на гостовањима. И имаће их Партизан још. "Пресећи" ће то све са домаћинством против Локомотиве, а следе му и Морнар, а после и Цедевита у гостима.

Утолико је ова победа Партизана још важнија! Вратио се црно-бели Парни ваљак на победнички колосек. Што каже тренер Партизана, остали су црно-бели ментално јаки после пораза од Приморске. Није их то пореметило.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар