Клосе: Лева је 10 пута бољи играч него што сам ја био!

"Има све што један нападач треба да поседује". . .

Фудбал 16.10.2019 | 22:30
Клосе: Лева је 10 пута бољи играч него што сам ја био!
Роберт Левандовски на правом је путу да пету сезону заредом постигне 40+ голова у сезони. Пољак је спектакуларно почео у Бајерну, на првих 11 утакмица дао је 15 голова, а да се налази у заиста бруталној форми потврдио је пре неколико дана постигавши хет-трик за репрезентацију против Летоније.

Лева се пред ову репрезентативну паузу изједначио са Манфредом Бургзмилером на деоби четвртог места листе најбољих стрелаца у историји Бундеслиге (213 погодака, а до краја сезоне сви очекују да са треће позиције сврге чувеног Јупа Хајнкеса, који му сада бежи само седам голова. После тога испред њега остаће само Клаус Фишер и недодирљиви Герд Милер, када говоримо о немачком фудбалу...

Поводом ових чудесних бројки Роберта Левандовског огласио се Мирослав Клосе, још један Пољак (он је додуше играо за Панцере) који је решетао по Немачкој и кога памтимо као најбољег стрелца у историји Мундијала (16 голова).

Занимљиво, Клосе каже да је Лева ного бољи играч од њега и да нису за поређење...

"Левандовсаки и ја? Можда мало подсећа стилом игре на мене, али он је 10 пута бољи играч него што сам ја икада био. Комплетан нападач, користи обе ноге, јак у ваздуху и сјајно игра главом. Све што један нападач треба да поседује", казао је Клосе. 

Како је кренуо, Левандовски би ове сезоне могао да постави нови лични рекорд по броју голова. Пољак је 2016. завршио са 42 поготка на конту, 2017. са 43, а онда наредне две са 41 и 40 голова. У овој се до сада уписао 15 пута, а до краја има бар још 35-40 утакмица.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар