Како је Тео уопште завршио у Болоњи?

Александар Ђорђевић, доскорашњи селектор кошаркашке репрезентације Србије, причао је за италијанске медије о Виртусу из Болоње.

Кошарка 16.10.2019 | 12:45
Како је Тео уопште завршио у Болоњи?
Ђорђевић, који је део каријере провео играјући у локалном Фортитуду, открио је, између осталог, како је убедио Милоша Теодосића да пређе у Виртус.

Српски плејмејкер дуго је био без клуба, лицитирало се са многим именима и на крају се одлучио за екипу Александра Ђорђевића.

"Рекао сам му да су велика имена прошла преко овог паркета у Болоњи. Објаснио сам му шта Болоња као кошаркашки град може да му пружи, какви су овде страст и глад за кошарком. Овде сам провео две најлепше године каријере гледајући из угла емоција", рекао је Ђорђевић за "Туттоспорт".

Сале истиче да је Теодосић препознао жељу Виртуса да расте.

"Желео је да сагледа све опције детаљно, а ја сам му детаљно предочио шта му се нуди. И као што његов агент рече: ’Није питање ко жели Теодосића, већ како га жели’. Милош је укапирао да га желимо као део слагалице који нам је недостајао за раст екипе и клуба".

Ђорђевић је на челу репрезентације провео пет година и освојио је три сребрне медаље (СП, ОИ, ЕП).

"Национална селекција, дупли ангажман, су ми одузимали доста енергије јер сам ја по природи аутокритичан и веома захтеван према мени самом. Био сам дуго селектор и дошло је време за промену. Било ми је тешко да донесем ту одлуку, али је морало тако", казао је Ђорђевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар