Роналдо је дао 700 голова, али ово некима смета...

113 погодака са пенала! Повод за омаловажавање је ударац са "белог креча", иако је по мишљењу многих фудбалера то једна од најстреснијих ствари у овом спорту.

Фудбал 16.10.2019 | 19:24
Роналдо је дао 700 голова, али ово некима смета...
Кристијано Роналдо наставља да руши рекорде и у "озбиљним" годинама.

Легендарни португалски нападач у поразу своје репрезентације од Украјине (2:1), у оквиру квалификација за Европско првенство, постигао је 700. погодак откако је професионално почео да игра фудбал, што је податак с којим мало ко може да се похвали...

На "вечној" листи стрелаца сада је на шестом месту, па су још само одабрани испред њега. 

То су Герд Милер са 735 погодака, потом Ференц Пушкаш (746), Пеле (767), иако се он лично не би сложио с овом бројком пошто је према његовом прорачуну (пријатељске, припремне и ревијалне утакмице) дао више од 1.000 голова, Ромарио (772) и Јозеф Бицан(805).

С обзиром на то да се код Роналда не примећује пад у игри, није немогуће да неке од ових играча, зашто не и све, не прескочи до краја каријере.

Ипак, и поред тога има замерки на њега...

Појединим навијачима на друштвеним мрежама засметао је податак да је Кристијано од поменутих 700 голова - велики број, чак 113 - постигао са "беле тачке", сматрајући те голове ирелевантним за коначни скор.

Са тим се фудбалери сигурно не би сложили пошто су промашаји са "најлакше позиције" обележили многобројне каријере, а јасно је колико стреса и притиска носи са собом овај ударац.

Занимљиво је да је Роналдо 442 гола дао десном, 129 левом ногом, док је невероватан и шут главом - 127 погодака. Вредна истицијања је и информација да је постигао чак 55 голова из слободног ударца, па свакако припада самом "крему фудбала" када су они у питању.

Рекорд чешког нападача Бицана ипак није рекорд на који се највише намерио, пошто пре свега жели да "сруши" Алија Даеија по броју голова које је један играч дао за репрезентацију.

И није му далеко, сада је ЦР7 на 95, а Иранац је завршио каријеру са 109.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар