Видео: Боксеру се боре за живот!

Противник се извинио и заплакао! Амерички боксер Чарлс Корнвел написао је писмо колеги Патрику Деју, који је упао у кому због последица задобијених након њиховог међусобног окршаја.

Остали спортови 16.10.2019 | 11:29
Видео: Боксеру се боре за живот!
До сада непобеђени 27-годишњи Корнвел победио је 21-годишњег Деја у Чикагу у борби тешке категорије.

Он га је крошеима оборио на под ринга у четвртој и осмој рунди, а онда у десетој још једанпут, испоставило се последњи пут.

Деју је пружена медицинска помоћ у рингу, коришћен је кисеионик, а из арене је изнесен носилима, па затим превезен у болницу.

На путу ка болници доживео је неколико напада због повредица нанесених ударцима у главу, као и пада на тло ринга после нокаута, а по доласку је био подвргнут операцији мозга. После операције остао је у коми.

Дејов тренер Џо Хигинс је рекао да се његов борац "бори за свој живот".



Корнвел није добро поднео ситуацију у којој је ненамерно можда чак и убио колегу.

"Ово је последњи пут да причам о овоме јер је осетљива тема. Не само за његову породицу и пријатеље, већ и за мене, као и за овај спорт", написао је Корнвел на Твитеру и наставио:

"Никада ми није била намера да се ово десило. Све што сам икада желео је да победим. Да могу да вратим време уназад, то бих и урадио. Нико не заслужује да му се ово десило. Борбу враћам уназад у глави и размишљам шта би било да ти се ово никада није догодило, као и зашто ти се ово догодило. Не могу да престанем да размишљам о томе. Молио сам се за тебе толико пута, толико пута сам плакао јер нисам ни могао да замислим како би се моја породица и пријатељи осећали.

Видим те где год да одем и о теби чујем само најлепше ствари. Размишљао сам да напустим бокс, али не знам да ли је то оно што би ти желео. Знам да си борац у срцу и одлучио сам да то не урадим, већ да се борим и да освојим светску титулу јер је то оно што си ти желео и то је оно што ја желим. Користићу тебе као мотивацију сваког дана и даваћу све од себе сваки пут када закорачим у ринг.

Исрено, Чарлс Корнвел", написао је старији амерички борац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар