Фетел: Мерцедес је скоро савршен!

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да Мерцедес ове године ради на одличном нивоу, а да његова екипа мора да поправи много свари како би била конкурентна.

Остали спортови 16.10.2019 | 16:33
Фетел: Мерцедес је скоро савршен!
Мерцедес је у недељу на стази Сузука освојио шесту узастопну титулу у конкуренцији конструктора после победе Валтерија Ботаса и трећег места Луиса Хамилтона.

Немачки тим ће ове сезоне постати први у историји који ће освојити шест узастопних "дуплих круна" - титуле у конкуренцији возача и конструктора, пошто се за титулу боре само Хамилтон и Ботас.

Мерцедес је оборио рекорд Ферарија, који за разлику од претходне три године, ове сезоне није успео да парира "сребрним стрелама".

Тако је било и у недељу, када су обојица возача Ферарија Фетел и Шарл Леклер стартовали из првог реда, али су били спорији од Мерцедеса.

Такође, Фетел је погрешио на старту, а Леклер се сударио са Максом Верстапеном из Ред Була.

"Тешко је", рекао је четвороструки светски првак Фетел, одговарајући на питање о борби са Мерцедесом.

"Не можемо да видимо шта раде, али гледано споља, они су веома близу савршенству сваки пут када изађу на стазу, константни су и праве мало грешака. То је део њихове снаге, али ако освојиш титулу конструктора четири трке пре краја, очигледно неке ствари радиш боље од свих осталих. Ако бисмо улазили у детаље, може да се расправља шта њихов болид ради боље од нашег, али мислим да није у томе ствар, ради се о тимском раду", навео је Фетел, пренео је Скај.

Он је рекао да његова екипа има састав, посвећеност и памет, али да мора све ствари да ради боље.

"То је много малих ствари, не једна ствар коју морамо да поправимо, већ много ситница које морамо боље да радимо, свако од нас и то је једини начин којим можемо да покушамо да направимо искорак. Надам се да ће им (Мерцедесу) постати помало досадно", додао је немачки возач.

Уочи почетка сезоне Ферари је сматран фаворитом, има већу брзину на равном, али Мерцедес је победио у првих осам трка и био је на високом нивоу током сезоне, иако је Ферари имао пет узастопних пол позиција.

Фетел је у Јапану заузео друго место, али са више од 13 секунди заостатка за победником Ботасом, док је Леклер био шести, али је после казне пао на седмо место.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар