Јовељић међу 20 кандидата за награду "Голден Боy"!

Италијански спортски лист "Тутоспорт" скратио је списак кандидата за награду "Голден Боy", коју додељује за најбољег младог фудбалера.  Списак скраћен са 40 на 20 имена: Јовељић „преживео“, Павловић отпао из трке за највећег талента света.  Нови филтер за награду Голден бој. . .

Фудбал 16.10.2019 | 12:26
Јовељић међу 20 кандидата за награду "Голден Боy"!
На листи је остало 20 играча који имају мање од 21 године, а међу њима је и бивши играч Црвене звезде Дејан Јовељић.

Према неким проценама главни канидат за освајање овог престижног признања је Жоао Феликс, првотимац мадридског Атлетика.

Кандидати за освајање награде "Голден Боy": Матијс де Лихт, Алфонсо Дејвис, Ђанлуиђи Донарума, Ансу Фати, Фил Фоден, Матео Гендузи, Ерлинг Халанд, Каи Хаверц, Жоао Феликс, Дејан Јовељић, Мојза Кен, Ли Кангин, Андриј Олексијович, Данијел Мален, Мејсон Маунт, Родриго, Џејдон Санчо, Феран Торес, Винисијус, Николо Заниоло.

Ова награда се додељује од 2003, а у последњих пет година освајали су је Рахим Стерлинг, Ентони Марсијал, Ренато Санчез, Килијан Мбапе и Матијас Де Лихт.

Свечана церемонија доделе награде заказана је за 16. децембар у Торину.



Један од двојице српских фудбалера је „преживео“ скраћивање списка са 40 на 20 имена и трци за награду Голден Боy, намењену најбољем младом фудбалеру света (за узраст до 21 године) коју традиционално додељује италијански дневник Тутоспорт у сарадњи са колегама из осталих земаља.

Међу 20 најталентованијих играча света налази се наш Дејан Јовељић који носи дрес Ајнтрахта из Франкфурта и члан је младе репрезентације Србије. На првобитној листи од 100 играча су била још двојица српских фудбалера: Душан Влаховић из Фиорентине и Страхиња Павловић из Паризана. Потом је листа скраћена на 40 имена и отпао је Влаховић, а „преживели“ су Павловић и Јовељић да би на скраћењу са 40 на 20 имена отпао и Партизанов штопер.

Јовељић је остао у конкуренцији неких заиста фантастичних играча попут Матијса Де Лихта, Џејдона Санча, Жоао Феликса, Ђанлуиђија Донаруме, Каја Хаверца, Никола Заниола, Винисијуса Жуниора... Нема скоро никакву шансу да победи, чак је уз двојицу Валенсијиних фудбалера (Канг Ин Ли и Феран Торес) и голмана Луњина, највећи аутсајдер на листи од 20 финалиста, али је велика ствар бити међу оваквим именима. Доказ да фудбалска Европа много очекује од српског нападача из Ајнтрахта и да му предвиђа лепе ствари.

Финалисти за награду Голден Боy

Матијс де Лихт (Јувентус, Холандија)
Алпфнсо Дејвис (Бајерн, Канада)
Ђанлуиђи Донарума (Милан, Италија)
Ансу Фати (Барселона, Шпанија)
Филип Фоден (Манчестер Сити, Енглеска)
Матео Гендузи (Арсенал, Француска)
Ерлинг Халанд (Ред Бул Салцбург, Норвешка)
Каи Хаверц (Бајер Леверкузен, Немачка)
Жоао Феликс (Атлетико Мадрид, Португал)
Дејан Јовељић (Ајнтрахт Франкфурт, Србија)
Мојзе Кен (Евертон, Италија)
Канг-ин Ли (Валенсија, Јужна Кореја)
Андриј Луњин (Ваљадолид, Украјина)
Доњел Мален (ПСВ Ајндховен, Холандија)
Мејсон Маунт (Челси, Енглеска)
Родриго (Реал Мадрид, Бразил)
Џејдон Санчо (Борусјиа Дортмунд, Енглеска)
Феран Торес (Валенсија, Шпанија)
Винисијус Жуниор (Реал Мадрид, Бразил)
Николо Заниоло (Рома, Италија)

ФОТО: реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар