Одлично вече Богдановића!

Дао колико Боби, Бјелица, Јокић и Гудурић заједно! Наши кошаркаши излазили су у ноћи између понедељка и уторка на паркете у Америци где су у току припреме за нову сезону.  Боги и Бели расположени, Боби без поена, Гудура и Јокић ситно. . .  Ален Смаилагић није се налазио у протоколу у поразу Голден Стејта од десеткованих Лејкерса.

Кошарка 15.10.2019 | 14:01
Одлично вече Богдановића!
На дан када се појавила информација да би Богдан Богдановић могао да напусти Сакраменто због потраге за клубом у ком ће добити више простора - одиграо је сјајан меч за Кингсе и помогао у победи над Јутом (128:115).

У мечу одиграном у склопу припрема за нову сезону поново је почео са клупе, али је за "стандардних" 28 минута поново показао Луку Волтону да заслужује већу улогу...

Богдан Богдановић је меч завршио са 16 поена, пет скокова и осам асистенција, а занимљиво је да је узео и велики број шутева (16), што свакако говори да му је понестало стрпљења да се игра гради око, а мање "кроз" њега.

Уз њега је Немања Бјелица уписао осам поена и три скока за 24 минута на паркету, док су Бади Хилд (23) и Бегли (22) били најефикаснији у редовима Кингса.

У саставу "џезера" предњачио је Донован Мичел са 22 поена.

Осим њих двојице, на паркете су излазили и сви остали српски кошаркаши у НБА лиги сем Алена Смаилагића из Голден Стејта.



Тако је Никола Јокић уписивао "четворке" у победи над Финиксом (107:102) пошто је за 19 минута на паркету имао по четири поена, скока и асистенције, из чега се може закључити да се ипак после лета са Србијом полако "уводи" у нови ритам.

Бобан Марјановић, нови кошаркаш Даласа и званично сада ДРУГИ највиши играч НБА лиге, одиграо је девет минута у победи над Оклахомом (107:70) и меч завршио без поена.

Ипак, остварио је пет скокова и једну украдену лопту.

Свој пут у најјачој лиги света "крчи" и Марко Гудурић који је у дресу Мемфиса, додуше у поразу од Шарлота (120:99), имао лепих 19 минута да се покаже и допринео је са 4 поена, три скока и две асистенције, али га шут за три поена није служио (1/5).

За тачно недељу дана креће највећи кошаркашки циркус - велика, пребогата и гламурозна НБА лига. А у њој наши адути - Никола Јокић (Денвер), Богдан Богдановић, Немања Бјелица (обојица Сакраменто), Боби Марјановић (Далас), Марко Гудурић (Мемфис) и Ален Смајлагић (Голден Стејт).

Предсезона је у пуном јеку, а синоћ је одиграно неколико утакмица и, што је посебно занимљиво, играли су сви горенаведени кошаркашки, осим најмлађег. Добре партије са Светског првенства Богдан Богдановић је наставио и у дресу Кингса који су са 128:115 победили Јуту у гостима. Најефикаснији у редовима Краљева били су Боби Хилд са 23 и Марвин Бегли са једним мање поеном, док је расположени Боги, који није био у стартној постави, уписао 16 поена, пет скокова и чак осам асистенција за нешто мање од 29 минута проведених на паркету. Бјелица је такође кренуо меч у Солт Лејк Ситију са клупе, а за 24 минута у игрипостигао је осам поена са само два промашена шута уз три скока. Са друге стране паркета, Хрват Бојан Богдановић дао је такође осам поена, уз по три додавања и ухваћених лопти.

Марко Гудурић је дао допринос  у поразу његових Гризлија од Шарлота резултатом 120:99, постигавши четири поена, три скока и две асистенције за скоро 20 минута у мечу.



Меверикси, предвођени новим пакленим дуетом који чине Лука Дончић и Кристапс Порзингис (Словенац забележио 19 поена, 7 асистенција и 10 скокова, а Летонац 17 поена и 13 ухваћених лопти) савладали су лагано Оклахому са 107:70, која је ушла у нови период након одласка незаменљивог Раса Вестбрука у Хјустон. Боби Марјановић је стартовао са клупе за Далас, а за нешто мање од 10 минута на паркету забележио је пет скокова у одбрани и један промашен шут.



Наш најцењенији и свакако најплаћенији кошаркаш, Никола Јокић није блистао током 19 минута проведених у игри против Финикс Санса постигавши само четири поена са слабим шутом из игре (2-4 за два, 0-2 за три). Најефикаснији у редовима Нагетса био је придошлица из Оклахоме Џерами Грант који је уписао 22 поена, док је код Санса очекивано доминантан био Деандре Ајтон са 14.



У дербију Калифорније Лејкерси су, и поред тога што  им у тиму није било Леброна Џејмса, Ентонија Дејвиса, Кајла Кузме, Демаркуса Казинса и Реџона Ронда били бољи од Вориорса резултатом 104:98. Најефикаснији у редовима тима из Лос Анђелеса са 22 поена је био Зек Норвел, док се Стеф Кари са 17 поена издвојио код Голден Стејта. Тренер Вориорса Стив Кер на овом мечу није рачунао, између осталих на Клеја Томпсона, Дрејмонда Грина, али и повређеног Алена Смаилагића.

РЕЗУЛТАТИ

Мајами - Атланта 120:87
Мемфис - Шарлот 99:120
Далас - Оклахома 107:70
Јута - Сакраменто 115:128
Финикс - Денвер 102:107
ЛА Лејкерс - Голден Стејт 104:98

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар