Пауновић довео замјену за Швајнија!

Из Валенсије стигао бивши везиста Реала! Катаи ускоро слободан играч? Прво појачање Чикага, а биће их још. . .

Фудбал 16.10.2019 | 09:54
Пауновић довео замјену за Швајнија!
Дошло је време за велике промене у америчком МЛС лигашу Чикагу који са клупе предводи наш ВељкоПауновић. Резултати диктирају крај једног и почетак другог циклуса.

Српски стручњак је недавно завршио четврту сезону на клупи Чикага, а екипа ја за то време успела само једном да се пласира у плеј-офу фазу. Уписао је 41 победу, 58 ремија и 37 пораза до сада. Ову сезону је Чикаго завршио на осмом месту Источне конференције и остао испод црте за пласман у доигравање.

Зато је менаџмент клуба одлучио да повучле неке крупне поитезе. Пауновић и генерални менаџер Нелсон Родригез који га је довео у клуб, су добили поверење да почну и наредну сезону иако су у једном тренутку и они били у опасности да изгубе послове због слбих резултата.

За почетак, следе промене у играчком кадру...

Каријеру је завршила прва звезда тима Бастијан Швајштајгер, а клуб је напустио и други најбољи стрелац у историји Немања Николић који је сада слободан играч. Експресно је доведена и замена за Швајнштајгера. Чикаго је потписао уговор са шпанским везистом Алваром Медраном (25) који је дошао из Валенсије, а дете је Реал Мадрида за који је одиграо пет утакмица у сезони 2014/15.

„Познајем Алвара још из млађих категорија Реал Мадрида и увек сам уживао у његовом стилу игре. Сваком тиму у лиги би добро дошао играч попут Алвара. Има завидно искуство, а још је млад и на врхунцу каријере. Савршено се уклапа у наш стил игре, способан је да постиже голове, асистира, да чува лопту... А има и висок степен тактичке интелигенције“, рекао је Пауновић на представљању Шпанца.

Медран је прво појачање, а биће их још. Неизвесно је шта ће бити са повременим српским репрезентативцем Александром Катаијем. Чикаго има опцију да му продужи уговор за још годину дана, али према писању локалних медија, највероватније неће искористити ту могућност. Велика је вероватноћа да ће Катаи ускоро постати слободан играч.

Српски офанзивац је претходне сезоне одиргао 29 мечева и уписао по шест голова и асистенција. Ипак, у другом делу сезоне је изгубио место стартера и у већем броју мечева је улазио са клупе у другом полувремену. Постоје најаве да ће клуб напустити и аргентински везиста Нико Гаитан. Некадашњи фудбалер Бенфике и Атлетико Мадрида је у марту појачао Чикаго, али није баш испунио очекивања и све чешће се спекулише да ће се вратити у родну Аргентину.

То значи да се у Чикагу отвара велики простор за довођење звучних имена из иностранства и Пауновић би ускоро требало да добије нека атрактивна појачања.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар