Клоп и Грујић - долази вријеме велике одлуке...

Србин одушевљава на другој позајмици у редовима Херте из Берлина што намеће велико питање за тренера Црвених.

Фудбал 15.10.2019 | 22:30
Клоп и Грујић - долази вријеме велике одлуке...
Предстојеће лето биће дефинитивно судбоносно за Марка Грујића и Ливерпул. И Јиргена Клопа који ће се суочити са великом дилемом. Мораће Немац да донесе коначну одлуку - шта да ради са српским везистом? Некадашњи ђак Звездине омладинске школе успешно наступа већ другу годину заредом на позајмици у Херти из Берлина, а те добре партије у Бундеслиги стварају "пријатан проблем" тренеру шампиона Европе.

Темом потенцијалног повратка Марка Грујића (23) на Енфилд бави се данас опширно и Ливерпул Ехо, који је као саговорника позвао упомоћ и новинара Кевина Хачарда, иначе доброг познаваоца Бундеслиге. Експерт који извештава о немачком фудбалу за неколико британских медија и коментарише утакмице, верује да долази време велике истине за српског везисту и да Херта није једини клуб који ће покушати да га откупи чим се врати с позајмице у Ливерпул на крају сезоне.

Није тајна, а то је и сам Грујић већ најавио неколико пута, да жели да се бори за статус стандардног првотимца на Енфилду следеће сезоне, али Хачард тврди да шампион Европе мора са своје стране да убеди Србина да постоји могућност за такву фер борбу.

"Марку добро иде и мислим да има изузетну корист од ове двогодишње позајмице у Херти. Био сам у Минхену да га видим уживо против Бајерна на отварању сезоне и тамо је одиграо врло добру утакмицу. Постигао је леп гол, али је још увек помало наиван у појединим тренуцима. Направио је рецимо врло јефтин једанаестерац тако што је оборио Левандовског на земљу у безопасној ситуацији, али млад је... Научиће временом и те цаке, важно је то што увек сам истиче да треба још да поради на дефанзивном аспекту своје игре", сматра Хачард.



Коментатор подвлачи и значај који Грујић има за игру Херте.

"Био је врло значајан фактор у недавном тријумфу над Фортуном из Дизелдорфа од 3:1 и генерално је био један од првих зацртаних играча на листи новог тренера Анте Човића, након што је био неизоставан у тиму Пала Дардаија прошле сезоне. Дакле, ради се момку који има константан утицај и верујем да је чињеница да игра стандардно у првом тиму јако значајна за њега и његов даљи развој. Висок је, добро се креће с лоптом, добро стартује и мислим да доста обећава за будућност. Зато је на Ливерпулу следећег лета велика одлука - шта да раде с њим? Да ли могу да га убеде да има шансу да се бори за први тим? Јер могу да видим да Херта или неки други немачки клуб покуша да га откупи после ових сјајних партија", сматра Хачард.

Грујић је у дресу Ливерпула забележио само осам наступа од доласка из Црвене звезде 2016. године, а једна од највећих препрека у повратку на Енфилд је број везних фудбалера који се налазе на располагању Јиргену Клопу.

"Марко мора сам да се запита да ли може да се такмичи. Да ли верује у себе и чињеницу да може да игра за први тим Ливерпула. Ако то не учини, онда нема сврхе више да иде на позајмице, важније му је да промени клуб и оде на неко друго место где ће се усталити као регуларан првотимац, било да се ради о Херти или неком другом тиму.".

А уколико Грујић одлучи на крају да остане са Црвенима, где би се онда уклопио? Хачард сматра да може да игра на више позиција.

"У Херти игра нешто дубље, ближе свом голу, са честим излетима напред. То ме мало изненађује, али се Марко показао сасвим добро у тој улози јер успева да освоји много лопти. Одличан је у дуелима са осталим противницима, иако не постиже доста голова. Видели смо против Бајерна колико може и то захваљујући лепом голу који је дао, а то значи да може да иде напред чешће и постиже поготке. У садашњој постави Ливерпула видим га као једног од офанзивних везиста, више него као 'разбијача' јер Фабињо ту улогу обавља беспрекорно добро за Ливерпул", закључио је Кевин Хачард.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар